icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu börjar resan. Troligen blir den inte alls lätt eftersom jag samtidigt kämpar med en neurologisk sjukdom som kräver sitt i energi. Medicineringen har gjort att jag hamnat i förstadie till att utveckla diabetes, så det finns ingen tid att vänta. Vikten måste ner, hälsan måste bli bättre. Herregud, jag har ett underbart liv att leva och jag vill inte slösa en enda minut...
20 juli 2016 15:13
4

Utmaning!

imorgon ska vi ut en lite minisemester med motorcyklar och tält. Hur fixar man mathållningen då? Jag kan inte ta med värst mycke mat, kylväska och hoj är en svår kombo. Oftast efter vägen blir det en korv när vi stannar. Finns det bättre alternativ? Sallad från en ica vägrar jag, sånt fruktansvärt överpris! Finns en vettig sallad som mättar skapligt att köpa efter vägarna. Och sen.. På kvällen? Vad och var äter man då? Jag har aldrig tänkt i de banorna förut...

Gillar

Kommentarer

  • 20 juli 2016 17:05
    ulla165

    Max har en Low Carb burgare utan bröd. Kan det vara nåt? Den kan vara lite knäpig att äta dock. Jag brukar unna mig en liten påse av deras goda pommes också. Nu för tiden blir det ju bara en gång i kvartalet om ens det för våran del.

  • 20 juli 2016 17:08

    Jag brukar när jag äter ute till vardags när jag som, inte jobbar gör det äta räksalad utan dresing burkar ta den brvid och snuda med en bröd bit i om jag äter en eller två så bröd bitartill, här är det flra pizzirior som har färsk och bra sallad.

    Trevlig tripp.

  • 21 juli 2016 06:52

    De gånger jag åker på långturer med hojen, inser jag att jag tvingas göra avkall på delar av matvanorna. Det finns bara inte möjlighet till att fullfölja dessa. Det enda som ryms är en sån där liten tunn mjuk kylbag med dragkedja, där jag stoppar ner lite mjölk till kaffe, en liten burk med smör, kaviar etc. och väskan ryms i toppboxen med spritkök och en ask med exempelvis Finn Crisp. Sånt räcker förstås bara till kaffe och mellanmål. Måltiderna blir annars på företrädesvis värdshus eller liknande. Försöker undvika grillbarer och enklare vägkrogar (hamburgerställen) Skulle det av omständigheterna bli sådana, ber jag om en grillbiff med grönsaker istället för pommes. En del såna barer har ju dessutom börjat med LCHF- burgare.

    Resorna kan ju variera från 3-4 dagar till hela veckor. Väljer man förnuftigt under den tiden tror jag inte skadan behöver bli så stor. Sen kan jag ibland stanna och handla lite ätbart i någon affär på vägen. Grillat med sallad mm. Ibland måste det få kosta lite mer än vanligt.

    Ha en god tur. Jag kom hem igår efter min 4-dagars.

  • 21 juli 2016 15:04

    Tack för alla tips! Low-carb burgare ska testas! Och som du nä,ner svalu, det behöver bara bli "gott nog", det behöver inte vara helt enligt planen, bara jag inte spårar ur totalt. Och det gör jag inte!

    Har packat två flaskor med vätske ersättning och en loka. Ingen mat packad utan vi stannar och låter det kosta lite mer än vanligt. Hett ute, blir skönt med ljumma vindar om en liten stund:)

Logga in för att skriva en kommentar.