Nyttig glass
Ett bra alternativ som är lätt att göra och gott är kesellaglass. Mixa t ex färska jordgubbar, blåbär eller hallon med Kesella Lätt, sätt in i frysen och avnjut innan den har kristalliserat sig. En timme i frysen brukar vara lagom.
Såklart funkar frysta bär alldeles utmärkt, och vill man ha lite sötare smak (både bären och Kesellan är lätt syrliga) kan man ta lite honung eller mixa lite banan i "glassen".
Gott och nyttigt, med massa proteiner och vitaminer!
Kommentarer
-
också gott o "nyttigt" med sorbet :D Fast din version lät asmkt godare!
-
Gud så gott det lät! Jag måste genast hem och testa.. Jag tål inte mjölk så på detta sätt kankse även jag kan äta glass, då kan jag ju använda mina laktosfria produkter... Spännande!
-
MrsFi: Oh, jag hoppas att du kan äta denna variant! :) Ett annat tips är att blanda kesellan/kvargen med sockerfritt chokladdryckpulver, om man vill äta "chokladglass" och inte vill få i sig så mycket socker.
Logga in för att skriva en kommentar.