ToDo-Listan
Kommentarer
-
Känner igen den där listen. Pelargonerna skall planteras om och förökas.Fröna skall försås i små byttor. Potatisen skall groddas om jag nu hittar utsäde. Sen måste man ju städa eftersig så det får bli en helgstädning redan idag. Gammla kollegan ville fika så det får bli potatis utsäde köp i morgon samtidigt med fikat och mer mer mer. Listan kan bli hur lång som hälst. Hoppas du fixar din smidigt verkar som du får sällskap av gubben
-
Haha Ja listan växer fortare än den bockas. Jag har en tendens att isolera mej, knatar runt i skogen o på tomten i min ensamhet i dagar. dag är det torgdag = fina närodlade grönsakermm. men Vipps, så var det bortprioriterat, men nya skor måste jag ha, hälsporrarna grymtar där nere, och jag vill ha lite lök o knölar
-
Lök/knöl som blomster el mat?
-
Begonia mm, fast tulpanblomblad äter jag gärna, vackert som garnering bla,. Min mat behöver inte vara god, bara jag inte mår dåligt av den. ganska tråkigt faktiskt, en form av matstörning det med
-
Är det någon tulpan sort som smakar bättre än de andra. Jag äter ju tagetes och krasse blommor
-
Näe, så långt har jag inte kommit, haha. Det var en ggr när jag kom hem från Japan , som har mycke blommor i maten, Syrran hämtade mej på Arlanda, och vi "vinade till" o hon hade tulpaner på bordet, så vi slaffsade i oss buketten under skratt, sen har det blivit tradition att vi har eh oss tulpaner, OCH äter upp dom haha. Tagetes är ju ganska bittra, men lite blad e OK, violblad e oxå fin med liite smak. I dag var det utslagna blåsippor i skogen, stod länge o bara njöt. Ska till handelstr nu, så jag ska kolla smakerna .hihi
-
Ja gör det. Kanderade violer var ju gott då man åt socker*L* Tagetes har en viss söttma faktiskt
-
hahahaha....handelsträgårdskillen "känner" ju mej, handlar alltid där Är en sån där "patriotisk hem-handlare.... -"Mehhhhhn Vi har bara penseer o påskliljor nu.....O ja`vet inte.....? -Jo men jag menar smakmässigt, vilken sort rekomenderar du? -Ehhhh...smaken e ju olika men många vill ha gula till påsk *Konstigt bläng på kärringen Jaja -jag fick iallafall så jag kan plantera ett par fina samplanteringar,efter middagen, Flinar dock lite Kanderade Violer.Jo men nu börjar du bli avancerad!! Kolisfria?? Hmmmm Ganska snyggt på Troxxans mousse
-
Violer kanske man kan kandera i sukrin. Gillar lila/gula Panseer men har ju koloni så man missar mycke av de riktigt tidiga blommorna. Massor av scilla,snödroppar och tidiga vivor. Påskliljor, narsiser(hur stavas det). Efter som min far är ägare av den kolonin så är det under upp byggnad av mig nu och vissa saker vill jag få bort men en vis pappa vil ha kvar*L* Ja du förstår *L*
-
Mina syskon med anhang (hundar) kommer hit o firar påsk, kanderade violer skulle slå attans högt på listan kan jag säga, det är ju "ett himmlans snack" om vår blommätning,mm.. Jag köppte storblommiga panseer i dag, de frösår sej förhoppningsvis (bara bott här i 3 år) Så nu drar jag ALL ork o kraft på att få ner dom, här finns INGA..blommor eller rabbatter, En av andledningarna till att vi köppte huset. hade för mycket sånt förut, blomm o trägårdsmänniska som jag är..../Varit Scilla o snödroppar har jag petat in i buskarna, vivorna har dött, men bellisorna klipper vi runt varje vår/försommar så de har spridit sej. Jättefint. Kolonilott var alternativet till enplanshus. Men vi hittade detta perfekta, Platt,Inga rabbatter, inga trappor o mitt i ett stoort villaområde, men ingen insyn, o skog o berg som tomtgräns. Vi fick ALLT!! haha Hmmmm....Kanderade violer..detta måste jag attans ta tag i till påsk.Guud så kul Hoppas du ar lite ideer.....
-
Får kolla på nätet kanse . Var min mormor som kanderade , så jag har ingen anning om hur hon gjorde dem
-
Kan detta vara något kanske Kanderade rosenblad Det är inte bara i trädgården du hittar rosor - kandera rosbladen såhär! Kanderade rosenblad Du behöver 1 äggvita 1 msk vatten Socker Så gör du Blanda en äggvita med vattnet. Doppa rosenbladen i lösningen. Lägg dem att torka med den bukiga sidan uppåt. Beströ bladen med socker när bladen fortfarande är något fuktiga. Låt dem sedan ligga på tork i ca 12 timmar. Bladen håller i kylskåp i ca en månad. Om du har bråttom går det även att snabbtorka bladen i ugnen. Sätt ugnen på 50 grader och låt bladen ligga i ca 40 minuter. Stäng av ugnen och låt dem svalna med ugnsluckan öppen
-
Men MM, Du e ju en Stjärna....Detta måste jag öva på, Åt fanders med viol o rosenblad, Här ska kanderas tullipanaros!!!! Systera kommer skratta i hjäl sej.... men DÅ ska Tanta stå Alvarliger o sansad..med bjudbrickan framsträkt...Skrattar så jag rammlar av stolen. Sparar genast MMs härliga recept
-
Man kan även doppa bladen i sockerlag el pensla på lagen. Vet inte hur det funkar med sukrin
-
har jag kommit så långt så skiter jag i socker-kolisar,....haha. Jag har inget sug och äter nästan aldrig nått som jag inte behöver. Så kanderade blomblad e jättekul Lovar att ta bild när jag kommit så långt, Har för mej att jag har ett enkilos paket socker som jag ärvde efter mammsingen som dog för ca 9 år sen........(Hihi)
Logga in för att skriva en kommentar.