icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej vänner!

Jag var under 2010 väldigt aktiv på matdagboken och tappade 10 kg med följd av viktpendling. Idag har jag lyckats ta mig ur ett dåligt beteende och har en stadig vikt och mycket mer hälsosamma tankar kring mat och träning. Mitt mål nu är att bli starkare och gå ner ytterligare några kilo. En dröm jag har är att kunna göra 5 chins. Idag kan jag knappt en. 

Jag är en student som pluggar till webbutvecklare, älskar hälsosam kost och fitness. Om ni är mer intresserade av nyttiga recept och inspiration till träning kan ni kika på min blogg www.nirakander.se  

Kram! 
15 maj 2010 08:58

Forts. Dag 27 - Funderingar

Jag har tänkt lite över det här med nyttig och onyttig mat. Hur vet man vad som är nyttigt och onyttigt egentligen?
Många tänker ju att ostbågar är onyttigt och ett salladsblad är nyttigt. Har det att göra med att sallad innehåller mycket mindre Kcalorier / 100 g. Eller är det för att ostbågar är mycket godare? Är det så att vi tänker gott = onyttigt?

Hur är det med sånna här gränsfall som till exempel ost då? Är det nyttigt eller onyttigt?

Nej jag har spolat den här idén med att äta nyttigt. För hur ska man då klara sig? Jag har nog med att hålla reda på hur mycket man stoppar i sig och träning och allt som hör viktminskningen till. Ska jag dessutom bara försöka stoppa i mig "nyttigheter" så blir det en börda! Speciellt om man inte är riktigt säker på vad som egentligen är nyttigt. 

Och själva ordet nyttigt. Hur har det blandats in med maten? Nyttigt - Att göra nytta. Är nyttig mat sådan mat som gör nytta altså? 
Nej jag blir inte klok på det här.
Det viktigaste är nog att äta varierat och lagom mycket av allt så mår kroppen och knoppen bra! 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.