icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
1 juli 2012 14:17
2

1 vecka in och lite svårigheter

Nu har jag varit med i en matdagbok en vecka - tycker att det överlag har gått ganska bra! Tills - fredagen infann sig.. fest med jobbet och lösgodis, chips, salta pinnar och alkoholhaltiga drinkar. Tycker att det är svårt att uppskatta hur mycket jag äter av varje livsmedel och sen tycker jag faktiskt att matdagboken har så få livsmedel, känner ni samma sak? har ni något knep på hur man lättast "räknar" och håller koll, om man inte vill ha köksvågen med sig till festen haha. Igår var det bröllop och likadant där - helt omöjligt att hålla koll på vad maten innehåll kalorimässigt och hur mycket jag åt i gram.. Idag var det vägning sen första gången sen jag började (1 vecka sen). Vågen visade både 63.1 och 62.2 så antingen har jag gått ner 6 hg eller gått upp 3 hg.. :P Har ni något annat knep ni kan dela med er för att lättare hitta och hantera livsmedelsbanken för en nybörjare? Ha det fint där ute!

Kommentarer

  • 1 juli 2012 14:48
    Halfdevil
    Efter ett tag lär man sig att uppskatta på ett ungfär vad som är lagom att stoppa i sig. :) Databasen tycker jag har väldigt många livsmedel men alla kan ju knappast finnas. Oftast kan man dock hitta nåt likvärdigt att välja. Listorna kommer från livsmedelsverket och saknar du nåt kan du alltid kika in på deras hemsida, där finns det mesta att söka fram. [LANK]http://www.slv.se/[/LANK] De du inte hittar alls kan du lägga till som eget livsmedel med hjälp av uppgifter från varans förpackning. Välkommen hit!
  • 1 juli 2012 18:39
    Hej! Ja, du har säkert rätt, man lär sig nog det rätt bra efter ett tag! Bara svårt i början, och när man vill vara "duktig" och noga också :) Jättebra tips, då kollar jag där när det behövs - tack! Vet inte riktigt hur man lägger till eget, men det borde väl inte kräva ett tekniskt geni för det tänker jag ? Ha det fint!

Logga in för att skriva en kommentar.