icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Måste bara prova att blogga. Kanske det ger mig perspektiv...

Jag vill bli piggare, gladare, lättare och slimmare! 
30 november 2016 16:49
1

I stället för lussebulle, nu när det är jul igen.

9a2f8798-83ce-4328-8080-52f39ac5a6c5.JPGI går var det lussebak hemma hos oss 😊 Jag hade bestämt mig före att jag skulle smaka på de nybakade bullarna. Det var gott men jag känner ändå att sug efter vetebröd har försvunnit och jag klarar mig fint utan...Jag bakade också ett alternativ till mig, nu under jul. Saffranskaka på vita bönor! Super god! Men, jag tycker nog att man kan "kosta på sig" smör i stället för kokosolja i kakan. Jag smorde med kokosfett i formen och hade sedan i i en kokos, i ställlet för bakplåtspapper, som det stod i receptet...

Recept kommer i kommentarsfältet...

Gillar

Kommentarer

  • 30 november 2016 16:52

    En liten form (gör du “vanlig” stor form, dubbla receptet):

    • 200 g vita bönor, avrunna och sköljda
    • 1/2 tsk vaniljpulver
    • 1 mått steviosa pulver (motsvarar 2 msk socker – eller sötning som mäter lika)
    • 2 ägg
    • 1/2 dl äggvita (≈1,5 äggvita)
    • 2 msk honung

    Sätt ugnen på 165 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbara kanter, fetta sidorna och botten med valfritt fett. Mixa ovanstående ingredienser till en slät purée. Tillsätt sedan:

    • 2,5 msk kokosmjöl, siktat
    • 2 msk apelsinsaft
    • 1 msk rivet apelsinskal
    • 2 msk kokosolja, flytande
    • 0,5 g saffran
    • 3/4 tsk bakpulver
    • 1/2 tsk bikarbonat
    • 1/4 tsk havssalt

    Mixa igen, smaka av och häll sedan smeten i den fettade formen. Gör du som jag en liten kaka blir 20 minuter i ugnen bra, gör du en dubbelsats (normalstor form) bör 35 minuter vara en lagom tid. Stick ner en potatis-sticka för att kolla, lite kladd gör inget :)

Logga in för att skriva en kommentar.