icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en 31-årig föräldraledig mamma som i början av sommaren äntligen började kämpa mot min övervikt!
Då låg mitt bmi på över 34...nu ligger det närmare 22.

Idag är drygt trettio kilo borta så överviktig är jag absolut inte längre utan nu är det de sista "skönhetskilona" jag försöker få bort.
30 december 2010 10:34
1

Hmm...nyårsmiddag, vad ska ni andra äta?

Idag när sambon kommer hem från jobbet ska vi ut och storhandla. Hela skafferiet behöver verkligen fyllas på...finns inte en grönsak hemma! Dessutom blir det "lyxshopping" för sambons dotter ska komma över och vara barnvakt åt sonen. Ska bli rätt skönt att kunna handla i lugn och ro utan skruttungen hihi Finns tiden ska vi även in på Intersport eller Stadium så sambon kan shoppa upp pengarna han fick av mig att köpa träningskläder för. Men jag kan tänka mig att bara att fylla på matförådet igen kommer gå på minst 2000:- *hua* Vi har verkligen rensat ALLT under december månad..inte en endaste liten konserv finns kvar, ingen pasta, och all infruset kött, köttfärs, fisk och räkor har vi rensat. Så innan sambon kommer hem ska jag sätta mig och skriva en ordentlig inköpslista. Men vi har fortfarande inte bestämt vad vi ska äta imorgon? Efterrätt vet jag för det blir nougatmousse med godivachoklad (i lagom mängd) men varmrätt har jag ingen aning om vad jag ska göra, och förrätt har vi gravad lax som jag funderar på att göra en wasabikräm till av kesella och göra rullader..hmm...och kanske lägga på kavring... Får väl surfa runt lite och söka nyårsinspiration...eller hoppas att någon vänlig själ här på matdagboken kommer med något fantastiskt matförslag som bara känns helt rätt ;-)

Kommentarer

  • 30 december 2010 15:13
    Hej! Lite senat att kommentera eller komma med tips, men ni kanske kan använda mina idéer en annan gång. I år bjuder jag på detta: Svampsoppa och vitlöksbröd till förrätt, kalkon till varmrätt och chokladmousse i 3 färger i glas, toppat med hallon till dessert. Förra året bjöd jag på snitt med skaldjur till förrätt, plankstek till varmrätt och cheesecake med vit choklad till dessert. Året dessförinnan var det laxröra på varmrökt lax på kavring till förrätt och kycklingfilé fylld med kantareller och västerbottenost och till det serverade jag ugnsstekt mandelpotatis med färska örter. Då fick de en enkel kladdkaka med aftereigth-täcke och hallongrädde. Lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.