icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
8 april 2013 15:05
5

Sex veckors matutmaning börjar idag!

Nu är det dags från och med v.15 (idag) t.o.m. v.20 så har jag mat-köpstopp! I nuläget är både kyl,frys och skafferi halvfulla. Men det dröjer nog bara en vecka så är färskvarorna slut. Om jag klarar detta så kommer jag spara en hel del pengar, jag kommer lära mig att vara kreativ och jag kommer säkert att gå ner några kg. Vilket skulle vara mer än välbehövligt efter att ha gått upp hela 4 under min långa tvåveckors påsk! Så detta är vad jag har till mitt förfogande: Skafferi: kolhydrater: En hel del pasta, (snabbmakaroner, spagetti, penne, gammeldags ideal makaroner + någon annan pasta), basmatiris, råris, havregryn, fiberhavregryn, grynblandning, lite nudlar, mjöl och flingor. Konserver: 4 askar passerade tomater, två burkar krossade tomater, 3 burkar tonfisk i vatten, 6 askar makrill och en burk Campbells tomatsoppa. Onyttigheter: Lite godis, 2 påsar popcorn, en minipåse chips, 2 kakor, 3 chokladkakor 70% samt lite oboy. Övrigt: Kokos, pulverblåbärssoppa, pulverkantarellsoppa, några pulversåser, americanpancakemix, olja, vinäger, Ättiksprit, Vaniljsocker, floursocker, kakao, strösocker, honung, bakpulver, ströbröd, balsamvinäger, röda linser, gröna linser, the och krossat linfrö. Kyl 700g smör, 1/2 paket juice, oliver, 1 burk keso, matlåda, en halv ost, en bit kassler, en tredjedels falukorv, turkisk youghurt 500g, Pepparrotsost, 6 ägg, 2,5 dl cream fraiche, citronjuce, lite lingonsylt, lite drottningsylt, 1 liten burk annanas, ett blomkålshuvud, en broccolibukett, 1 kg morötter, 1 kg rödbetor, 500g potatis, 2 paprikor, vitlök, gul lök, rödlök, olika fonder, pesto, sambal, soja, tomatpure, mesmör, pepperoni, fefferoni, chipotlepaste, chilipaste, soltorkadtomat och chilipesto, kolasås. Frys Lingon, hallon, blåbär, björnbär, lite glass, lite grädde, äppelmos, riven ost, smördeg, citroncest, limecest, apelsincest, persilja, blomkål, broccoli, spenat, kinamix, champinjoner, gröna ärtor, gorgonzola, grönkål, majs, brysselkål, 1 paket bacon, köttbullar, pyttipanna, köttfärs, rostbröd, 4 paket hemmagjort tunnbröd, lax, fish & crisp, tork, surimisticks. Förutom detta har jag även en hel del kryddor samt tre flaskor vin. Spontant känner jag mig lite kort på protein och det kommer börja bli spännande nästa vecka när det mesta i kylen är borta! Jag planerar att fota och blogga allt jag äter varje dag dessa sex veckor. Snart dags för sen lunch och jag bör redovisa att jag imorse (kl 11) åt ett rostbröd med ost och drack ett litet glas juice. Jag bloggar resten av intaget ikväll! :)

Kommentarer

  • 8 april 2013 15:26
    Låter som en riktigt spännande utmaning, och jag kommer följa den som en hök. För mig som knappt kan skilja en matvara från en annan så känner jag att din utmaning kommer samla erfarenhet även hos mig. Gäller verkligen att planera maten så att säga, att inte låta något gå till spillo. Mitt enda tips är att inte dricka de tre flaskorna vin samtidigt som du tänker planera att få maten att räcka, kan sluta med underliga maträtter :P Väcker inte detta ens kreativa sida vete tusan vad som gör, gäller ju verkligen att planera maten lite för alla veckorna för att inte sista veckan stå med bara äppelmos, riven ost och gröna ätor kvar att konsumera typ hehe. heja dig
  • 8 april 2013 15:53
    Haha, precis, jag misstänker att det kan bli riktigt intressant mot slutet! :) Och, ja, jag ska ta ditt råd angående vinet! :)
  • 8 april 2013 16:57
    Ja jag tycker det här ska bli riktigt spännande att följa, speciellt som jag är en person som är lite halvkass på planering, skulle jag dra igång ett likadant projekt skulle jag första två veckorna förmodligen äta värsta lyxmiddarna för att sen stå med ingredienser de övriga veckorna som jag inte alls visste vad jag skulle göra med hehe. Och eftersom jag är dålig på att återanvända rester, de står för det mesta i kylen till de börjar hota med att krypa ur den för egen maskin och då hamna i soporna istället för att användas i ny maträtt dagen efter så tänker jag försöka dra lärdom av ditt projekt här helt klart.
  • 8 april 2013 18:09
    Lassas
    Förra året hade vi köpstopp under hela januari, vi har nog aldrig ätit så vällagad mat. Vi hade tillåtelse att panta flaskor och att använda rabattchecka r. Det gällde verkligen att tänka till vad vi skulle lägga våra kronor på. Vi komponerade helt nya rätter som jag förstås inte kommer ihåg nu. Alla i familjen var med på det och var delaktiga och tyckte att det var en riktig utmaning. Lycka till (blir faktiskt lite sugen att återföra köpstopp en månad) lycka till kommer att följa dig och se vilka kulinariska rätter du kommer att åstadkomma. :)
  • 8 april 2013 20:03
    FrkM
    Borde också äta ur skafferi, kyl och frys. Bra idé fast helt köpstopp vill jag nog inte ha då jag gärna vill ha färskvaror också. Frk M [LANK]http://padetrettio.blogg.se[/LANK]

Logga in för att skriva en kommentar.