icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en glad ung tjej som för det mesta är väldigt positiv, men tänker alldeles för mycket ibland!

Jag har alltid brytt mig om hur jag ser ut och om hur min kropp mår, och sedan mitt förra förhållande, då jag fick en depression och 20 kg på köpet, har jag fått kämpa lite extra ;) Maxvikt: 80kg, målvikt: 60kg. Just nu: 67kg.

Mitt mål är att en dag ha kommit så långt att jag inte låter mitt liv kretsa så mycket kring mat, utan kan säga att jag lever inte för att äta, utan äter för att leva.
6 april 2011 16:16

Massa tankar, lite göra

Igår var jag så himla duktig, vaknade av mig själv klockan 10 och skulle inte börja skolan förrän halv 2, så jag bestämde mig för att sticka och gymma. Först stod jag på crosstrainern i 12 minuter och sen styrketränade jag med fokus på benmusklerna i typ 50 minuter. Sen var jag så [FET]nöjd[/FET] hela dagen! Men på kvällen när jag la mig i sängen för att se ett SATC-avsnitt lurades jag av chipspåsen jag hade fått av min syrra (som stod vid sängen) och började äta av dem. Jag som låg på ett kaloriunderskott igår innan det misstaget :( [FET]Usch[/FET] vad jobbigt det kändes sen. Sen vaknade jag vid 4 i natt och hade så himla ont i halsen och var riktigt febrig. Så nu förstördes hela min plan på att komma igång med träningen igen! [KURSIV]Typiskt[/KURSIV]. Jag kom äntligen igång för några timmar sedan med mitt projektarbete som jag har "tänkt" börja med i flera veckor, vilket kändes bra också. Men motivationen höll i sig en dryg timme kanske och sen dog den ut igen. Det är så typiskt mig! Jag började läsa på om det här med [UNDERSTRUKEN]volumetrics[/UNDERSTRUKEN] idag. Det går ju ut på tron på att man blir mätt av VOLYMEN mat man har i magen, och inte kalorier (eftersom kroppen inte känner hur mycket det är förrän allt brutits ner, antar jag). Det är ju alltså när matsäcken är [FET]full[/FET] som man känner sig mätt. Därför ska man äta mat som innehåller ett lågt antal kolhydrater per gram eller per volymenhet. Det låter ganska vettigt tycker jag! Det känns ju oftast som att man tar samma storleksmängd på sin tallrik varje dag oberoende av hur många kalorier måltiden innehåller. Så hur var det nu? Jo just det, mat med låg energidensitet (ED) var t ex grönsaker och frukt, fisk, pasta mm. En tumregel verkar vara att mat som innehåller [FET]mycket vatten[/FET] ofta har låg ED. Ska börja tänka lite på detta, ha i bakhuvudet så att säga. Vad tycker ni om detta? Har någon av er provat att följa detta? Det verkar ju bra på det sättet att man kan äta sig mätt (vilket ju minskar risken för dumt småätande) utan att vara rädd att ha fått i sig för mycket energi :) ja, jo, det kan nog vara vettigt. Nu känner jag mig dock lite hungrig, men allt är så äckligt när man har ont i halsen... :( Ska cykla till körskolan och göra lite teoriprover, handla hem nudlar till min wok ikväll och sen cykla hem igen. Något måste ju bli gjort i alla fall!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.