icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

kelfstrs blogg

LCHF 76528
67 årig tjej (kvinna) som har börjat om med LCHF dieten.

Åt enligt LCHF år 2012, gick då ner 10-12 kg. Tyvärr så började jag att slarva och äta mer och mer kolhydrater. Nu har några kilon kommit tillbaks, och efter att jag har försökt på egen hand, så inser jag att jag behöver den här extra "kontrollen" som det är att registrera all mat.
Är pensionär och älskar att baka och träna.
Nu med LCHF så är det slut med bakningen till oss själva, men har många som beställer av mig, så jag kan fortsätta med min favoritsyssla.
3 juli 2012 20:43
12

Cocos fett!

Hej. Vilken sorts cocosfett är bäst att använda! Jag har läst att cocosfettet som finns att köpa på ICA och Coop ( silver papper) inte är bra. Var köper ni cocosfettet! Använder ni fettet att steka i !

Kommentarer

  • 4 juli 2012 08:58
    Tack för alla svar. Jag skall titta i hälsokost affären om de har riktigt cocosfett. Vi använder smör eller olja när vi steker, men har lästa att det är bra med cocosfett. Och i vissa recept skall det vara cocosfett. Ha en bra dag. Kram Kristina
  • 4 juli 2012 09:14
    Vårt ICA har Markattas. Om din affär har Markatta i sitt sortiment, säg till dem att ta in cocosfettet :) kan ibland vara svårt att hitta då de kan ställa det både bland det ekologiska, bak eller vid oljor mm
  • 4 juli 2012 07:47
    Jag köper markatta och har i mina "chokladbollar" (dadelbollar). Har ännu ej provat att steka i det dock.
  • 3 juli 2012 21:02
    cisselala
    Jag har för mig att det ska vara det flytande cocosfetet som är bäst. Extra virgin coconut oil.
  • 3 juli 2012 21:23
    Ja, men det är inte flytande i Sverige. Man kan ha det på mackan med lite, lite salt eller steka i det. man kan ha det som hudkräm också om det är ekologiskt.
  • 3 juli 2012 22:20
    Bor du i Stockholm finns ett stort utbud att få tag i, annars skulle jag leta på dom större Ica eller coop efter kung markatta bl a. Eller om du har hälsokostbutiker där du bor. Det du ska kolla efter är att det står ekologisk kokosfett/kokosolja. Det är i fast form över 24 grader ca så det är ingen flytande olja annars. Så här under sommaren blir det gärna flytande men då kan man bara ställa i kylen ett tag. Googla på kokosfett så kommer mkt bra info upp. Akta dig för det silvriga paketet, det är processat o inget bra för oss alls. Kram Sandra
  • 3 juli 2012 22:30
    Förresten, du kan använda det till sår för att påskynda läkning, det innehåller samma ämne som finns i bröstmjölk, laurinsyra. Det är naturens eget antibiotika. Men även i matlagning o i thé. Ett undermedel helt enkelt. Min kille har t om lyckats överdosera det, han va förkyld o ville bli frisk fort så han tog hela dagsransonen i en thékopp o han blev illamående o yr. Men då hällde han säkert 4-5 msk i samma kopp. Jag brukar hålla mig till ca 1 msk per kopp. Lycka till, fråga gärna om du behöver veta mer jag är påläst om detta ämne.
  • 3 juli 2012 23:13
  • 4 juli 2012 12:10
    Jo jag glömde att säga att kung markatta är med kokossmak men för stekning så passar det bäst med smakfri som biofood eller andra sorter som finns på Hälsokost.
  • 4 juli 2012 12:50
    Hej igen. Nu har jag varit i hälsokostbutiken och köpt Pure Coconut Oil. Ekologisk. Jag köpte den som inte smakar eller luktar cocos. Tänkte att jag börjar med den. Vi använder en hel del cocosmjölk i matlagningen och expediten rekommenderade denna sort. 99 kr för 500 ml. Så nu skall jag testa både att steka och baka LCHF-recept med den. Ska även prova den på en sårskada efter att jag har bränt mig på gallret i ugnen. Såret vill inte läka.
  • 4 juli 2012 18:03
    Trodde att allt kokosfett smakade kokos! Ja vad man är sig :)
  • 4 juli 2012 19:44
    Tips: lägg groblad på såret i stället!

Logga in för att skriva en kommentar.