Jag har en livstil som inkluderar lågkolhydratskost och naturliga fetter.
Kommentarer
-
Jag bara undrar, eftersom du pratar om hur vi åt "förr i tiden": äter du ditt kött rått? dina ägg råa? stekpanna är rätt modernt... förutom detta avskyr jag LCHF på grund av hur otroligt självisk dieten ifråga är. Jag menar inte bara det faktum att djur lider på slakterierna, utan hur nedsmutsade våra hav är, i vilka fiskarna simmar i: fiskar fulla av tungmetaller och kemikalier som vi sedan äter. hur många sälar, delfiner och hajar som fastnar i näten och slås ihjäl innan de kastas tillbaka igen. hur djur halal-slaktas (dör av förblödning) utan att vi har en aning om de (Exempelvis xtras frysta kycklingfileer är halal-slaktade). vi har kunskap och är intelligenta nog att hitta vårt protein på annat sätt. Föregående och följande är MIN filosofi - jag vill helt enkelt inte vara orsak till död, den globala nedskräpningen och levande varelsers ångestfyllda lidande för att jag ska gå ner några kilon. då är jag hellre hur fet som helst faktiskt.
-
Fast elden är inte så modern dock... eller grytor osv för den heller. Men ja, man har delade åsikter, har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska tycka och tänka om lchf än..
-
[FET]Noraa[/FET] - Ta reda på fakta innan du dömer ut något.
-
???
-
Jag köper mitt kött från gräsätare frigående djur. Jag köper mina ägg från kravgårdar här i Dalarna. Fisk är svår att gå tag på om jag inte åker och fiskar den själv. Frågan är ju vad allt spannmål gör för miljön för att inte tala om alla industrier som skall processa maten du blir tjock och sjuk av!?
-
[LANK]http://coltingblogg.com/2012/02/03/sa-har-sjuk-blir-man-av-kott-och-mattat-fett/[/LANK]
-
Jag är inte på några sätt positiv till att människor proppar sig fulla med socker och mjöl! det är inte det jag menar! Jag är ledsen om jag lät arg eller dum, det var inte det som var meningen, men LCHFdebatten är het, även för mig :P Min egen kost ser ut följande: Bönor/Linser Frukt/bär grönsaker/rotfrukter nötter/solrosfrön och linfrön hampaolja/olivolja/linfröolja/kokosolja(kokosfett) det enda spannmål jag äter är havrekli och majskrokar ibland när jag är sugen på något. Jag har alltså själv uteslutit gluten/soja/vete/ snabba kolhydrater och processerad mat. Det jag ville komma fram till är att man kan äta vegansk mat som är otroligt sund utan att för den sakens skull göra avkall på sig själv. Jag mår otroligt bra genom att äta såhär, bygger muskler, tappar fett och låter ingen komma till skada. Som du ser lutar min mat rätt rejält åt LCHF-tänket, bortsett från frukt och grönsaker (som jag anser vara relativt naturligt...) Det var det jag ville peka på och komma fram till med föregående inlägg. Jag är ledsen om jag lät upprörd, det handlade isåfall om mina egna tillkortakommanden och den faktiskt dåliga dagen, inget annat :P sorry!!
-
Helt ok för mig jag är oxå väldigt arg ibland.. Får jag ställa en fråga? Hur får du i dig fullvärdigt proteiner och mättade fetter med vegan kost, jag har många frågor från veganer som vill äta typ enligt lchf?
-
Självklart får du det! Jag har varit vegan sedan tolvårsåldern så har samlat på mig relativt mkt fakta... Fullvärdigt protein får man genom att kombinera baljväxter med grönsaker. matschema med fullvärdigt protein i varje måltid ser ut följande: Frukost: Bovetegröt med hemmagjord havremjölk (på glutenfri havre) Lunch: Grönsallad med lins- och böngroddar och solrosfrön Middag: råris med wokade grönsaker och rostade hasselnötter Övrigt använder jag en hemmagjord olja till allting för omega-3 och omega-6 : 2 tsk olivolja, ½ msk hampaolja, 1 tsk linfröolja och en msk äppelcidervinäger. Det mättade fettet får jag från kokosfettet som jag steker i princip allting i eftersom det tål hög värme. läs gärna boken "Vegansk näringslära på vetenskaplig grund" en bok som är väldigt intressant om man är intresserad av näringslära oberoende av vilken diet man följer. Dock var det boken "The thrive diet" av Brendan Brazier som fick mig att bli fullständigt övertygad om att jag har valt rätt diet.
-
@Noraa Hittade den rätt bra sida till dig :-) [LANK]http://www.vitaminsidan.se/nyheter/vitaminer-mineraler-vegankost[/LANK] Men ärligt: om maten man äter helt saknar ett viktigt näringsämne (B12 som bara finns i animalier) så kan den ju inte vara den helt rätta för oss. Sen är det ju en helt annan sak om man av etiska själ avstår från animalisk föda och väljer att ta kosttillskott istället.
Logga in för att skriva en kommentar.