icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
8 maj 2012 13:07
14

Minus, lock och köttbullar

Just det vågen igår visade 71,8 kg, 1 kg minus sen förra vägningen, woop woop. Att komma under 70 känns ju inte som en allt för avlägset mål just nu, bör förhoppningsvis nått dit innan maj är slut. Blä jag har fått sånt irriterande lock för båda öronen, det försvinner inte hur mycket jag än försöker, försöker tryckutjämna och det försvinner för några sekunder för att se återkomma igen, det hela gör att balansen känns lite märklig, som om jag går på lätt sviktande golv ungefär, vilket är lite jobbigt, hoppas jag får ordning på det snart, att gå promenad är inte helt lockande pga det, får se hur det känns att gå på crossen, där kan jag iallafall hålla i mig så jag inte ramlar av den hehe. Idag blir det enkel mat, men inte så enkel som att bara värma upp redan lagad mat hehe, tänkte göra köttbullar, och alltså inte färdiga köttbullar som jag brukar utan tänkte prova på att göra egna, har god lust att skriva, det kan ju inte vara så svårt, men jag vet bättre än att skriva så ;P för jag sa samma sak om grillningen häromdagen och det gick ju inte så bra. Thea

Kommentarer

  • 8 maj 2012 13:22
    Köttbullar brukar ju vara ett jäkelskap innan man får koll på det. Har själv inte vågat mig på det, men vet att min syster försöker år efter år och dom bara faller sönder. Så lycka till!
  • 8 maj 2012 13:38
    Har du testat nässpray? Det sväller inte bara av näsan utan även lite i övriga håligheter i näs-regionen. Det kan göra att locket släpper...
  • 8 maj 2012 13:47
    kaffe247
    Det är inte så svårt =) Jag gjorde såna igår. Jag har ett alternativ till den vanliga köttbullen. Använd fransklöksoppa i smeten alltså pulversoppa menar jag. 400-500g köttfärs (nöt brukar jag använda) 1 påse löksoppa 0,5 dl ströbröd 1,5 dl vatten 1 st ägg (din nemesis) Låt soppan och ströbrödet dra in vattnet, blanda ihop med färsen och ägget. Stek i ugn så behövs inget stekfett. Blir jättegoda eftersom löken i soppan är rostad. Salt och kryddor räcker till de som finns i soppan färdigt =) MUMS! Bra jobbat med vikten! 1 kg är ju ytterst bra ;) Håller du på att bli förkyld? lock för öronen. =(
  • 8 maj 2012 13:50
    Har du testat någon sorts allergimedicin? Jag har alltid haft lock för öronen hela pollensäsongen utan att förstå vad det berott på, tills jag för ett par år sen fick tipset att prova clarityn, och det släppte på en gång..
  • 8 maj 2012 14:36
    Elimi: Hehe tur jag inte är rädd för att misslyckas, det hör ju lite till vanligheterna för mig haha. Meddelar i morron i bloggen hur det gått :) Miamagic: åh tack för tipset, hade jag ingen aning om, försvinner det inte snart blir det att köpa en såndan. Kaffe: å det där lät smarrigt, blir till att prova det receptet tror jag minsann, haha tur du skrev att det är pulversoppa, så jag inte lagat till soppan och haft i, hade nog inte varit så lyckat kanske :P Jag tror inte jag håller på att bli förkyld, känner inte av något förkylningsaktigt iallafall. Enannana: Nope inte testat, kan vara värt ett försök om nässpray inte funkar och det sitter i länge, för jag kan ju inte gunga runt i flera dagar haha. Tusen tack för tipset.
  • 8 maj 2012 14:42
    kaffe247
    Njaa...Blir kanske lite vattniga kötttbullar om du försöker göra dem med färdig soppa =) Jag gör nästan aldrig vanliga köttbullar längre. Med dessa så behöver jag inte hacka lök och gråta + att jag tycker att de blir godare.
  • 8 maj 2012 14:46
    kaffe247
    Rör ihop vattnet och soppan + ströbröd så du inte får klimpar i det. Låt vattnet dra in ordentligt, så det är som en "tjock" smet före du blandar i kött och ägg =)
  • 8 maj 2012 15:12
    Kaffe: haha ja eller hur, tur jag kunde förhindra det innan katastrofen var ett faktum iallafall haha. Jag har en lökhackare haha, den är ganska smidig faktiskt, men jag slipper gärna lökhackandet ändå, och det är alltid kul att testa gamla maträtter på nya sätt. Jag börjar redan nu ladda inför ägganvändandet, tur jag har ett dussin ägg hemma haha. Anne: Inget ägg... oh det är lockande haha, men jag blev så nyfiken på löksoppeköttbullarna. Men jag tackar för tipset. Kommer säkert provas.
  • 8 maj 2012 15:35
    Känns helt vansinnigt att hälla i pulversoppa i en rätt som annars är så lätt att hålla helt "ren" från alla tillsatser som så ofta annars finns i vår mat: http://knorr.se/#/produkter/pulversoppor/249/ 52 gr kolhydrater varav 20 gr från sockerarter... Den största ingredienserna i löksoppa på pulver är rostad lök, stärkelse och salt typ, så om man inte ids hacka lök kan man lika gärna ta rostad lök på burk. Salta måste man ju göra ändå och stärkelse får man om man blandar i lite potatismjöl i smeten (eller lite mosad överbliven potatis). Till skillnad från anne72 tycker jag det är mkt lättare att få köttbullar att hålla ihop och vara runda och fina om man använder blandfärs (vilket jag aldrig gör annars), 70% nöt- och 30% fläskfärs. Jag har också oftast ett ägg i smeten samt lite potatismjöl/mosad potatis.
  • 8 maj 2012 15:54
    Miamagic: Alla är vi olika :), Du tycker det låter vanisnnigt och jag tycker det låtar kul, så jag tänker pröva, jag har sällan koll på dvs tillsatser. får se vad det kan bli av det hela, när det gäller min matlaging kan man aldrig vara helt säker på att det slutar som sig bör, även om jag följer recept haha.
  • 8 maj 2012 16:27
    kaffe247
    Jag hittar inget jag skulle haka mig på innehållsförteckningen. Naturliga ingredienser vad jag kan se. På baksidan av finns en inforuta där det står "utan artificiella smakförstärkare och Utan tillsatta färgämnen" och i innehållsförteckningen finns det inga E-ämnen uppräknade. Det är Knorrs förpackning jag har. Kolhydraterna bryr jag mig inte i eftersom jag är allätare =) Tycker dom e goda och tänker fortsätta tillverka dem =) OBS! TILLSÄTT INTE SALT! till den mängden kött, helt tillräckligt i soppan =)
  • 8 maj 2012 16:36
    Anne, oh en sak till att lägga till min to do lista. Kaffe: låter bra i för min del som kör en annan nyans av samma-taktik. Jag kan handen på hjärtan säga att jag sällan kollar efter tillsatser osv när jag köper mat.
  • 8 maj 2012 16:37
    Kaffe: kan vara så att det var tur att du sa till om saltet, annars kanske, kanske inte skulle mina köttbullar vara lite mer salta än jag tänkt de skulle bli :)
  • 8 maj 2012 16:39
    kaffe247
    =D

Logga in för att skriva en kommentar.