Minus, lock och köttbullar
Kommentarer
-
Köttbullar brukar ju vara ett jäkelskap innan man får koll på det. Har själv inte vågat mig på det, men vet att min syster försöker år efter år och dom bara faller sönder. Så lycka till!
-
Har du testat nässpray? Det sväller inte bara av näsan utan även lite i övriga håligheter i näs-regionen. Det kan göra att locket släpper...
-
Det är inte så svårt =) Jag gjorde såna igår. Jag har ett alternativ till den vanliga köttbullen. Använd fransklöksoppa i smeten alltså pulversoppa menar jag. 400-500g köttfärs (nöt brukar jag använda) 1 påse löksoppa 0,5 dl ströbröd 1,5 dl vatten 1 st ägg (din nemesis) Låt soppan och ströbrödet dra in vattnet, blanda ihop med färsen och ägget. Stek i ugn så behövs inget stekfett. Blir jättegoda eftersom löken i soppan är rostad. Salt och kryddor räcker till de som finns i soppan färdigt =) MUMS! Bra jobbat med vikten! 1 kg är ju ytterst bra ;) Håller du på att bli förkyld? lock för öronen. =(
-
Har du testat någon sorts allergimedicin? Jag har alltid haft lock för öronen hela pollensäsongen utan att förstå vad det berott på, tills jag för ett par år sen fick tipset att prova clarityn, och det släppte på en gång..
-
Elimi: Hehe tur jag inte är rädd för att misslyckas, det hör ju lite till vanligheterna för mig haha. Meddelar i morron i bloggen hur det gått :) Miamagic: åh tack för tipset, hade jag ingen aning om, försvinner det inte snart blir det att köpa en såndan. Kaffe: å det där lät smarrigt, blir till att prova det receptet tror jag minsann, haha tur du skrev att det är pulversoppa, så jag inte lagat till soppan och haft i, hade nog inte varit så lyckat kanske :P Jag tror inte jag håller på att bli förkyld, känner inte av något förkylningsaktigt iallafall. Enannana: Nope inte testat, kan vara värt ett försök om nässpray inte funkar och det sitter i länge, för jag kan ju inte gunga runt i flera dagar haha. Tusen tack för tipset.
-
Njaa...Blir kanske lite vattniga kötttbullar om du försöker göra dem med färdig soppa =) Jag gör nästan aldrig vanliga köttbullar längre. Med dessa så behöver jag inte hacka lök och gråta + att jag tycker att de blir godare.
-
Rör ihop vattnet och soppan + ströbröd så du inte får klimpar i det. Låt vattnet dra in ordentligt, så det är som en "tjock" smet före du blandar i kött och ägg =)
-
Kaffe: haha ja eller hur, tur jag kunde förhindra det innan katastrofen var ett faktum iallafall haha. Jag har en lökhackare haha, den är ganska smidig faktiskt, men jag slipper gärna lökhackandet ändå, och det är alltid kul att testa gamla maträtter på nya sätt. Jag börjar redan nu ladda inför ägganvändandet, tur jag har ett dussin ägg hemma haha. Anne: Inget ägg... oh det är lockande haha, men jag blev så nyfiken på löksoppeköttbullarna. Men jag tackar för tipset. Kommer säkert provas.
-
Känns helt vansinnigt att hälla i pulversoppa i en rätt som annars är så lätt att hålla helt "ren" från alla tillsatser som så ofta annars finns i vår mat: http://knorr.se/#/produkter/pulversoppor/249/ 52 gr kolhydrater varav 20 gr från sockerarter... Den största ingredienserna i löksoppa på pulver är rostad lök, stärkelse och salt typ, så om man inte ids hacka lök kan man lika gärna ta rostad lök på burk. Salta måste man ju göra ändå och stärkelse får man om man blandar i lite potatismjöl i smeten (eller lite mosad överbliven potatis). Till skillnad från anne72 tycker jag det är mkt lättare att få köttbullar att hålla ihop och vara runda och fina om man använder blandfärs (vilket jag aldrig gör annars), 70% nöt- och 30% fläskfärs. Jag har också oftast ett ägg i smeten samt lite potatismjöl/mosad potatis.
-
Miamagic: Alla är vi olika :), Du tycker det låter vanisnnigt och jag tycker det låtar kul, så jag tänker pröva, jag har sällan koll på dvs tillsatser. får se vad det kan bli av det hela, när det gäller min matlaging kan man aldrig vara helt säker på att det slutar som sig bör, även om jag följer recept haha.
-
Jag hittar inget jag skulle haka mig på innehållsförteckningen. Naturliga ingredienser vad jag kan se. På baksidan av finns en inforuta där det står "utan artificiella smakförstärkare och Utan tillsatta färgämnen" och i innehållsförteckningen finns det inga E-ämnen uppräknade. Det är Knorrs förpackning jag har. Kolhydraterna bryr jag mig inte i eftersom jag är allätare =) Tycker dom e goda och tänker fortsätta tillverka dem =) OBS! TILLSÄTT INTE SALT! till den mängden kött, helt tillräckligt i soppan =)
-
Anne, oh en sak till att lägga till min to do lista. Kaffe: låter bra i för min del som kör en annan nyans av samma-taktik. Jag kan handen på hjärtan säga att jag sällan kollar efter tillsatser osv när jag köper mat.
-
Kaffe: kan vara så att det var tur att du sa till om saltet, annars kanske, kanske inte skulle mina köttbullar vara lite mer salta än jag tänkt de skulle bli :)
-
=D
Logga in för att skriva en kommentar.