icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Thea heter jag, eller ja är döpt till Therese men har inte blivit kallad för det de senaste 20 åren.
25 år gammal och bosatt i sundets pärla Helsingborg.
Har fått nog av övervikten och allt vad den för med sig.
Taktiken jag kör för att nå min målvikt är en annan nyans av samma.

Ps: Det är inte personen på bilden som skriver i bloggen :P

En liten hjälpreda till min blogg.
Vissa personer i mitt liv nämner jag vid namn i min blogg och för er som inte vet hur de är relaterade till mig kommer här en snabbgenomgång :P
Gustav: Min sambo
Linus: min 17 årige lillebror, som i september 2012 förlorade sin kamp mot leukemin
Julia: min bästa vän
Annabelle: nära vän till mig och Julias fru.
Elias: Linus bästa vän och nära vän till mig.
9 april 2013 17:03
5

Sjömansgryta

Ja idag var det då dags för att åter införa att själv stå för middagsmatlagningen. Jag kände mig aningen ringrostig får väl erkännas. Sjömansbiff var det som stod på menyn. Letade upp en recept som föll mig i smaken, som förutom de vanliga ingredienserna även innehöll morötter och palsternacka och helt plötsligt bytte rätten namn till sjömansgryta hehe. Ölen som i vanliga fall ingår i rätten bytte jag ut mot lite mer buljong, inte för att jag på något sätt var orolig för alkoholen, för även om mina matlagningskunskaper är ringa så har jag så pass mycket koll att jag vet att alkoholen kokas bort när man har det i mat. Men jag gillar helt enkelt ölsmak och ville inte ha det, Gustav hade ingen talan direkt, det var ju jag som lagade maten, alltså tyckte jag att jag hade rätt att bestämma innehållet haha. Och så startade äventyret haha. Jag körde till affären för att handla ingredienserna, hade precis kommit in i affären tagit en korg då jag insåg att jag inte hade någon handlelapp med mig, och hade inte allt för bra koll på vad för saker jag behövde och ännu mindre hur mycket av sakerna jag behövde. Haha bara att pinna ut igen, köra hem och fixa med handlelappen, och tillbaka igen. När jag stod och packade in sakerna i kylen så tänkte jag för mig att själv, att det var ju en sådär början på det hela, nu kanske det bara kunde bli bättre. Haha, jag borde ju liksom ha lärt mig, nog för att det är ganska längsen jag på allvar fixade med mat, som inte bara handlade om att arbeta i autopilotläge mer eller mindre, men jag borde ju liksom ändå ha i närminnet hur det brukar vara när jag stökar runt i köket. Det blev dags att börja med maten och jag läste i receptet att man skulle använda en stekgryta, jaha tänkte jag, hur ser en sån ut då, rotade runt bland mina grytor och kastruller och blev definitivt inte klokare av det, bara att inse att jag inte hade minsta aning vad tusan det var för gryta man behöver. Nu i efterhand inser jag ju att jag enkelt kunde bildgooglat på stekgryta och fått fram svaret, men varför göra det enkelt när man kan krångla till det. En ljus idé slog mig, eller ja ljus och ljus, men en idé var det iallafall, jag fotar alla grytor jag äger och sänder bilden till Linus bästa vän, tillika klasskamrat, dvs han pluggar till kock, Julia jobbade så henne ville jag inte störa. Givitvis kunde grabben inte bara smsa tillbaka svaret till mig snabbt och enkelt, nädå ringa tyckte han var en bra idé, när han hade återfått talförmågan efter skrattanfallet, förstår inte varför så många i min närhet får sådana när jag lagar mat :P så viade det sig iallafall att jag hade en stekgryta i min ägo, vilket ju var bra, snopet hade det ju varit annars faktiskt. Komiska är att att det som tydligen kallas stekgryta kallas jag ungsfastgryta, där ser man. Nåväl grytmysteriet löst, tillbaka till själva matlagningen. Läste receptet, potatis, morot och palsternacka skulle skivas i 0,5 cm bitar, inga problem, väl klar med det och läste vidare i receptet, av en tillfällighet så råkade jag läsa första punkten igen och klart och tydligt stod, skala potatis, morot och palsternacka och skiva, hehe skalade grönsakerna ja det gjorde jag ju inte, hehe genast drog matlagningen ut lite mer på tiden än jag tänkt, men det gick ändå, lite mer tidskrävande bara att skala dem när de var skivade i småbitar än hela. sen skulle lök och kött brynas, min spis är sällan samarbetsvillig, den har två lägen känns det som, kall och asvarm, allt där emellan tycker den visst är onödigt. Så mitt brynta kött och lök blev farligt nära brända kött och lök, men undvek iallafall att förvandla det till kolbitar. Sen i stekgrytan som sen skulle småkoka i en timme, uppmärksammade ni det jag skrev om min spis? det är lättare sagt än gjort att få saker och ting att småkoka på den, för det brukar vara antingen ingen kokning alls eller stormkokning, gjorde mitt bästa för att få till någon medelpunkt där, med hyffsat resultat faktiskt om än med viss rädsla av att vredet skulle ramla av utav allt vridande :P när det var klart och skulle serveras skulle man strö över hackad persilja, säkert jättegott, synd bara att jag köpt dill haha. Maten blev väldigt god tycker jag, en fördel med mina galenskaper i köket, det är tack och lov sällan maten blir oätlig, det är turligt nog för det mesta bara lite mer tillkrånglat att få maten från ingredienser till en maträtt på bordet hehe. En sak som förresten är ganska komisk är att Gustav sällan känner till mina äventyr i köket när han sätter sig för att äta, ibland vet han såklart, framför allt när saker och ting tappas i golv osv, men ibland vet han inget i förväg, som idag, haha han var inte hemma när jag lagade maten, och det första han kommenterade var vad jag hade gjort med potatis, morot och palsternacka som han tyckte hade lite udda form, blev så när jag skulle skala bitarna, fick liksom skära bort kanterna med skalet, vilket resulterade i lite mer kantiga skivor än normalt, vilket han såklart snappade upp. Thea

Kommentarer

  • 9 april 2013 17:38
    salsasyrra
    Vilken tålamod du måste besitta Thea, som orkade skala dem där tunna skvorna:) Jag hade gärna suttit som en fluga på taket i ditt kök och betraktat detta i smyg..he he..
  • 9 april 2013 18:02
    Astie
    xD Bra jobbat!
  • 9 april 2013 18:05
    Hahaha! Skulle kunna hända mig. Vad strongt av dig att inte ge upp! Kul att det blev ätbart :).
  • 9 april 2013 19:40
    mita0822
    Jag hade velat sitta sidan om Salsasyrran, surr surr! Å andra sidan hade jag gett tusan i att skala morötterna och potatisen, om de nu inte var inkletade i jord förstås. Man kan dock säga att du lagar mat med hjärtat, tror också att det blev gott :-))
  • 9 april 2013 21:02
    Ingen kan laga mat med så mycket omsorg och lägga ner så mycket tid på att försöka, utan att det märks så det bara måste ha blivit gott :-)

Logga in för att skriva en kommentar.