icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 juni 2015 07:04
1

Igår var det tufft

Hej igen!

Ja igår var det lite tuffare än vanligt. 

Hade fastedag och dålig planering från min sida (kom på den geniala idén att äta flygande jakob dagen innan vilket ju inte är direkt snabbt och smidigt att tillaga) gjorde att jag inte hade någon lunch att ta med till jobbet. Dåligt med salladsingredienser hemma och bara en massa söt och kaloririk frukt..

Så det fick bli havregrynsgröt med blåbär hemma och en Allévo hallon/bananshake och lite galiamelon på lunchen på jobbet.

Framåt 15 var jag dödens hungrig igen. 16 trodde jag magen skulle implodera och väl hemma var inte middagen klar förrän 18.30.

Det var förfärligt nära att jag högg en ölkorv/banan/smörgås/godisbit/gamla rester ur soppåsen i min hungerdimma.

Sonen var med hungrig och hade önskemål om blodpudding, smörgåsrån och sedan yoghurt till efterrätt. Tja. Vad ska man säga? Han fick det han ville ha, mest för att jag var lycklig över att han faktiskt hade planer på att äta för en gångs skull.

Och om det nu är någon som vill köra nån sorts barnpsykologinsats här så sluta innan du börjat. Jag är noga med att försöka se till att vi äter lagad mat hemma alla dagar, men min 6-åring är inte mycket för att äta annat än smörgås, makaroner, blodpudding och pannkakor. Detta känner jag, spontant, inte är en helt näringsriktig kost men eftersom han inte äter ordentligt på förskolan heller så ger jag ibland efter för det han vill ha för att vara säker på att han äter något under en vecka. Jag hoppas att det kommer ordna till sig så småningom och att han kommer upptäcka det underbara med god mat men än så länge.. Förstår han inte det.

 

Så. Åter till vår middag.

Jag hade i varje fall varit så förutseende att jag tagit fram ett gäng kycklingfiléer att tina över natten.

Dessa kryddade jag runtom med oregano, lite vitlökssalt, chiliflakes, vit-och-svartpeppar och lite kycklingkrydda. Ner i en ugnsform som de var och in i ugnen, 200grader tills de såg klara ut. De var ganska stora så runt 35min tog det nog.

Under tiden sköljde och delade jag ett blomkålshuvud och en broccoli, skalade och slantade ner tre morötter och la i min ångkokare för micron och körde ca 20 min. Tycker bättre om att ångkoka grönsaker, särskilt när man äter såpass lite som man gör när man halvfastar. Då vill jag gärna göra vad jag kan för att se till att så mycket vitaminer och näringsämnen som möjligt stannar kvar i maten vi äter.

Till det blandade jag till en snabb sallad med mycket gröna blad, tomat, rödlök, gurka och två skrämda champinjoner som låg och kurade i kylen.

Det var verkligen JÄTTEGOTT!

Dels säkert för att vi båda var nära döden av hunger men även för att kycklingen var riktigt god och smakfull.

Eftersom filéerna var så stora (4st/1kg förp) åt jag inte en hel men jag blev ordentligt mätt ändå.

Det blev dessutom tillräckligt över för två rätt stora matlådor till en annan gång.

 

Hade en alldeles vansinnig energi sen på kvällen, var på väg ut för att cykla en runda men tittade på klockan och fastslog att den var lite väl mycket, så jag slog mig ner och sökte ett jobb istället..

Är det någon mer som känner så på sina fastedagar under 5:2? Det riktigt kryper i kroppen av energi, man är piggare och känner sig fräsch och alert.

Jaja.

Hoppas det går bra för er alla där ute! Nu verkar ju vädret bli bättre ett litet tag med så nu kanske man kan våga sig ut på en cykeltur med sonen i helgen utan att riskera att antingen blåsa iväg eller sköljas bort av en monsun.

På söndag är det dags att hålla barnkalas för den lille rackaren.. Planerar fint väder så jag kan öppna dörren och peka på trädgården med hela handen ;)

 

Hej så länge!

 

Kommentarer

  • 5 juni 2015 07:45
    paloma

    Jag fastade i nästan 1,5 år och på fastedagarna hade jag nästan överskottsenergi, mitt knep för att inte få panik över maten var att äta samma sak på båda fastedagarna, och  att äta frukosten vid 11-tiden och sedan inget före 17.00 och något litet till kvällen. Att dricka mycket rumsvarmt vatten. Lite saltgurka på förmiddagen så slipper man huvudvärk.

    När jag nådde min målvikt efter att jag gått ner ca 23 kg så behöver jag inte fasta längre, jag äter tydligen lagom för att hålla vikten. Man krymper magsäcken och jag orkar inte äta lika mycket som tidigare, och jag tycker att jag mår bäst när jag äter riktig och näringsrik mat.

    Lycka till med din viktminskningsmiley

Logga in för att skriva en kommentar.