icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
31 maj 2009 08:08
2

Lugn pingst

Och det är jag så nöjd med. Det är bara mamma och jag, och vi har inget överdåd av mat, eller av nånting för den delen. Fikar på altanen, tar små promenader, tittar på båtarna och sommarfolket, går och lägger oss tidigt. Enkla nöjen. Igår gjorde jag sesampanerade små kycklingfiléer till mig och motsvarande quornfiléer till mamma. En enkel sallad med lite avocado i skivor och en kall sås på creme fraiche, paprika och gräslök. Gud så gott! Sesamfrön är verkligen en hit för panering om man vill äta kolhydratsnålt, det ger mycket och intressant smak. Men man får steka försiktigt, det bränner lätt. Nu säger jag har den äran till alla er mammor därute, hoppas ni får en fin Mors Dag!

Kommentarer

  • 31 maj 2009 08:55
    sesampanerade kyclingfiléer lät inte alls dumt... Tack för tipset, själv brukar jag panera med malda fläsksvålar , faktiskt riktigt gott de med. Ha en bra dag!
  • 31 maj 2009 09:04
    Ja, det är också gott! Men sesamfröna behöver man inte mala, svålarna skramlar ju så hemskt i matberedaren! Hu. Med sesam blir det lite "sötsalt", lite karamelliserat. Jättegott!

Logga in för att skriva en kommentar.