Nykomling
9 inlägg
Hur kommer det sig att ett rått (eller kokt) ägg har 141 kcal medan ett stekt har 211 kcal? Kalorimängden ökar knappast automagist för att man steker ägget. Jag antar att detta har att göra med att man steker i någon form av fett, och att det er ökningen. Men hur mycket fett räknas in då? Om jag steker i mer fett än vad som ingår, då blir det ju felaktiga resultat.
Sant, vilket ju gör den posten fullständigt meningslös egentligen?
Absolut - det den ger oss är att bästa sättet att få ett bra värde är att väga ägget rått och väga eventuellt fett och sedan skriva in dem som två separata delar.
Eller att det stod hur mycket fett ägget stektes i. Annars är livsmedlet "stekt ägg" helt meningslöst.
Inte nödvändigtvis, säg att du äter ett stekt ägg som någon annan tillagat och du inte vet hur mycket fett som använts. I ett sådant antagande är stekt ägg det bästa alternativet.