Hej igår hade jag en hemsk matdag eftersom vi var ute på en "hämta bil resa" och jag och min man kom på att vi måste komma på nån lösning till bröllopsresan då vi ska vara borta i minst en vecka och våra magar klarar i nuläget inte av en dag. vanligvis då vi far bort över dagen så brukar jag ta med matlåda för att slippa äta två gånger ute på en dag men det går ju inte på en vecka. vi kommer att campa större delen av tiden så lite iallafall kommer vi kunna göra i lägret men vi kommer ju inte ha ett lägare att fara till jämt då vi kommer bila ganska mycket så vi kommer nog byta plats varje dag hur gör man? (har gjort en ganska neutral titel så att denna tråd kan användas till andras frågor också)
Utmärkt medlem
927 inlägg
det största problemet för mig blir att ha nått med som kan ätas utan uppvärmning tex om man inte hittar nån restaurang där man är och inte kan tända en eld eller tex när vi ska uppför skuleberget (tror inte man får elda där) för vi kommer inte ha ett "base camp" för hela resan utan vi kommer nog vara på en ny plats varje natt (= vi reser under dagen/lunch kanske också eftermiddag/middag)
Ta med en trangia. Den får man använda även om det är eldningsförbud. Vi hade en sån med oss i Norge när vi åkte runt med bil och tält. Vi kokade potatis, ris, gröt, värmde köttbullar osv. Vi drev mer eller mindre planlös omkring och tog paus där vi tyckte det var vackert och ställde upp vår Trangia och fixade lunch, middag eller kaffe beroende på vilket som var på tur. =) Till kvällen sökte vi upp en camping och ställde upp vårt tält. Vi kom oftast så sent så personalen gått hem, så vi fixade nästan alltid betalningen på morgonen före vi åkte vidare. Färsk varor provianterade vi längs med vägen och hade med just en en sådan där kylbox som gick med 12V. Vi klarade oss jättebra med det. Klart vi åt ute någongång oxå, men för det mest fixade vi egen mat just på grund av att vi inte ville behöva stressa till nåt samhälle för att få mat. Måste säga att jag tror det var den bästa semestern jag haft hittills. Ha så kul på resan!
Jag håller med tidigare talare. Triangia är så bra! Om ni inte har något eget så fråga runt i bekantskapskretsen, står i förråden hos var och varannan svensk ... Och jag tycker att även inne i städer finns det plats för ett litet triangia. Vi har alltid kunnat hitta någon park, badplats eller någon enstaka gång en lummig p-plats där ingen ens höjt på ögonbrynen när vi plockat fram filt och triangia.
nu har jag (äntligen) beställt efter mat m.m. från goodstore. lite färdig konservmat (ravioli), torrsesammjölk (alltid velat testa), lite godis och en massa bars men då ska vi ha barsen till annat än bara resan (har testat en bar förut som jag hade i väskan som nödmat, då jag verkligen inte ska skippa måltider för det är varken bra för mig eller andra) jag vet inte om det heter trangia men gaskök har vi (fick i bröllopspresent då vi ofta har strömavbrott här. är också på g att baka massa bröd m.m. (lite för att ta med och lite för att lämna till husvakterna) så det kommer nog funka ganska bra (undra om man ska förskiva brödet? jag gör ju surdegsbröd som har en skorpa som heter duga :/
Nu bär det iväg, tack för alla tips på hur ag ska klara av att styra upp detta. jag fick matpaketet för några dagar sen som innehöll en massa bars (vi ska testa olika för att se vilka vi gillar) både såna som kan ersätta en hel måltid (kalorimässigt) och såna som snarare är ett mellanmål. även två tofuravioliburkar, en burk med sesammjölkspulver (alltid velat testa), miso (inte för resan) och godis :P jag ska för första gången på flera år testa fudge, det finns ju inte så många mjölkfria såna. men även chokladdopade riskakor som jag alltid köper då jag handlar på goodstore. nedpackat har vi även vårt gasolkök, en gjutjärnsgryta, 2 snuskburkar och en "kaffepanna" för tevatten och en massa andra saker som handhållet rivjärn m.m. min man är förundrad över att vi "behöver" så mycket men då är det närmaste till resa han har gjor några fjällvandringar och faktiskt jag tänker lyxa med extra bestick så vi kan ösa upp maten m.m. ;) och snart ska jag göra den första matlådan för lunchen idag, jag menar man vill ju inte äta på restaurang i onödan ;) bön och potatissallad blir det nog för det kan man fixa på några sekunder.
hmmm kanske ska packa ner en liten bunke, vi ska ju testa att göra "banak"
Hej hej! Hoppas att ni haft en trevlig semester!
Kan ni inte fråga på matstället hur många kalorier rätten innehåller om ni ska äta ute?
som sagt viktien är inte problemet för mig tan snarare att min mage inte tål fettrik mat även tex om den är fet och har lite fibrer. men det funkade bra vi varvade restaurang med mat över eld eller gasspis och en och en annan bar också (barsen var väldigt prakiska då vi klättrade upp för skuleberget) och semestern i övrigt var också riktigt lyckad, vi behövde bara använda pengarna vi fått i present (7000 kr) så vi slipper ha pengapanik också nu när vi är hemma igen.
kommer kanske ha ännu bättre möjligheter nästa gång, jag köpte nämligen en bok om hur man torkar mat och då inte bara tex svamp, frukt och bär utan också hur man gör egna bars, färdigamorötter och lite mer udda torkad mat