Engagerad
80 inlägg
Skulle vilja ha tips på alternativ att byta ut bacon med och då inte med andra fläsk och skinkprodukter.
Kalkonbacon är snarare ett onyttigare alternativ pga mer tillsatser(fejkad baconsmak), och trots sitt annorlunda namn inte mindre kaloririkt än originalet. Rökt kalkon är dock något helt annat, men detta innehåller även det som de flesta charkprodukter E250(natriumnitrit) vilket inte är hälsosamt att konsumera i några mängder. Jag älskar förvisso bacon, men äter det inte så ofta som jag skulle vilja :) Är inte särskilt påläst angående dessa vegetariska motsvarigheter, men något lär ju tillsättas även dessa då den rökta smaken vill uppnås. Antagligen E250 även där..... :/
tja om man vill göra egen kan man ju använda lapsang istället för liquide smoke (stavning?) i marinaden
Sudden, de kalkonbacon jag köpte var visserligen inte baconkryddade. De var vanligt kalkonkött skurna i längder, har tyvärr inte kvar paketet men återkommer när jag köpt det igen. Generellt är kalkon bättre mat än gris. Och där fanns inga synliga fettränder som på vanligt bacon. Vanligt bacon innehåller massor av tillsatser E250 natriumnitrit E301 natriumaskorbat E331 natriumcitrater E451 natrium- och kaliumtrifosfater E459 betacyklodextrin Det brukar ofta innehåller tillsatt socker, salt m.m. och dessutom mängder av mättat fett. Förvånar mig att kalkonvarianten är lika kaloririk som du säger, ska kolla upp! Men åtekommer med en bättre jämförelse när jag har kalkon-baconpaketet igen. Svårt för att tänka mig att det kan vara försvarbart att rekommendera ägg o bacon till frukost någon längre tid som många LCHF förespråkare gör - det går inte att stirra sig blind på vikten, man behöver bry sig om vad man stoppar i sig också - hälsan dvs.. Jag träffar ofta på folk som tror och påstår att bacon är nyttigt, att det är GI-rätt osv och att man kan banta med bacon m.m. nu svävade jag ut lite, sorry ;-)
Nu får jag väl på tafsen när det visar sig att kalkonbaconen innehåller liknande tillsatser ;-) Ska kolla upp som sagt!
Skrattar gott! ska bli spännande att följa upp hur det går med kalkonbaconet. Själv har jag inte hittat det i min lilla byäffär.