Nykomling
10 inlägg
Tjenis,är det mycket kolhydrater i blomkål?På LCHF sida står det att blomkål är en grönska som man kan äta. Likaså på den tabell som viar vad saker å ting innehåller. På denna sida visar det att det är mycket kolhydrater...Eftersom jag går på de 2 första veckorna av LCHF så vill jag vara ganska petig.. men nu kanske alltihopa sket sig?
Supergott med blomkålsmos! Ett annat sätta att göra mosen på är att skära/hacka blomkålen ganska smått och koka direkt i grädde (40% fett, max 2 dl beoende på hur stor bomkålen är). Koka upp och sjud tills det känns lagom mjuk sedan tillsätt smör och mixa till mer eller mindre slätt mos - efter tycke. Brukar även krydda med muskotnöt - mums! Fungerar även bra med broccoli eller varför inte blanda båda...
Gjorde dillstuvad blomkål till mina isterband sist.Det blev supergott.Så¨jag slår ett slag för blomkålen=)
Tips till LCHF:are som saknar stekt potatis. Koka blomkålen i små bitar i ca 5-10 min. Häll av vatnnet och lägg i stekpannan och stek ihop med en gul lök. Perfekt.... "en föredetta LCHF:are"
Jag är inne på min femte vecka och har ätit blomkål hela tiden - jag skriver dock in allt i dagboken, så att jag har koll på kolhydraterna. Själv gör jag så att jag skriver in det jag tänkt äta och visar det sig att det blir fel proportioner, så tar jag helt enkelt bort lite, så att det blir rätt.
Inte för att jag följer någon specifik diet, men några av LCHF-recepten - i synnerhet med blomkål - är hysteriskt goda så sluta för all del inte dela med er! :-)
Ett annat bra recept om man saknar pasta är att strimla blomkålen och koka den med olivolja i ca 10 min tills den blir lagom mjuk, och sen kan man ha lite hackad vitlök över och köttfärs :D:D
Agata, detdär lät ju sjukligt gott! Det påminner mycket om finsk kålrotslåda. Det gör man i ugnen med pressad kålrot, grädde, sirap, muskotnöt och lite smör och ströbröd på.