På gång
41 inlägg
Hej! Jag vill gå ner i vikt och måste hålla mig till strikt LCHF då jag är kvinna och inte purung längre. Hur ska jag göra en olivolja-dressing som INTE innehåller citron, lime eller vinäger? Dessa innehåller kolhydrater som jag vill komma bort från. Någon här som har något förslag? Tack på förhand!
Hej B-M,
Jag heter Elsa. Det låter jätte gott ska testa. Min frukost är lite varierande, en dag kan bli ägg o bacon. Annan dag löstkokta ägg med en klick smör i och en smörgåsrån fullkorn med smör o skinka. Ofta bakar jag LCHF bröd eller nötknäckebröd. Då tar jag en skiva med smör o pålägg. Men alltid har jag kaffe med äggmjölk.
Till middag idag blev Kalvlever Anglaise med sherry, en rätt som min man och jag älskar.
Hej Elsa!
Jag åt mycket baconomelett förut men blev till slut illamående av det. Men kokta med majo eller smör är också gott. För att inte prata om kalvlever anglaise, det har jag inte ätit på flera år. Kaffe med äggmjölk har jag aldrig provat. Hur gör du det?
Har bakat frökex/knäcke en gång och det blev jättegott, har fått ett nytt av min dotter som jag ska prova nästa gång. Ibland längtar man efter bröd.
Sköt om dig! B-M
10 g citronjuice innehåller 0,8 kh. Du behöver väl bara 1/2 msk och det är inte mer än 1/2 kh, inte så mcket att vara rädd för. Annars får du väl ta olja och en massa kryddor på salladen, bara en vanesak...
Tack Donnina har fått info från fler nu så jag vet hur det blir. Inte så farligt med lite citron.
Äggmjölk
Tilllagningstid: 5 min
Kcalorier: 170 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 17 gram
Protein: 5 gram
Kolhydrater: 0 gram
Ingredienser:
2,0 st Ägg konventionellt rått
2,0 st Äggula konventionellt
4,0 dl Kranvatten
25,0 gram Kokosfett / Kokosolja
25,0 gram Smör osaltat fett 80%
Serveringstips:
Till kaffe, som varm eller kall med choklad choklad, etc
Gör så här:
1. Koka upp vatten
2. Smält smöret och kokosfett i en kastrull på svag värme eller i mikro på 180
3. Olika smaksättningar: Kakao Kanel Vanilj Kardemumma Saffran Mynta Citronmeliss Grädde Kaffe Bär
4. Blanda ägg, fettet och den valda smaksättning. Ev. Lägg i Steviasocker.
5. Blanda det kokande vatten med en visp eller i smoothie blender.
6. Kan drickas varm eller kall
Ha en bra dag!
Det här receptet gör jag ofta
LCHF-knäckebröd.
Ingredienser
Här är ett grundrecept:
200 g solroskärnor (eller kanske cirka
100 g solroskärnor och 100 g pumpakärnor)
50 g linfrön
50 g oskalade sesamfrön
50 g kruskakli (eller pofiber, fibrex
och kruskakli så det blir cirka 50 g)
2 msk fiberhusk (det är dock viktigt,
det är det som gör att degen håller ihop bra)
1⁄2-1 tsk salt brödkryddor
(om man gillar det, jag tar cirka 10 g)
5-6 dl vatten
Gör så här:
Allt blandas i en bunke och får svälla i 10 minuter. Bred ut på 2 plåtar på smort bakplåtspapper. Gör gärna rutor i smeten för önskad brödbitsstorlek. Gräddas i 175 gr i vanlig ung eller 160 gr i varmluftsugn, ca 1 tim 10 minuter. Knäckebrödet är färdigt när det är torrt och krispigt. Jag brukar göra 11⁄2 sats varje gång, för dessa bröd tar så fort slut här hemma hos mig. Jag har inte provat det, men jag har läst att tar man i 2 msk äppelcidervinäger så får brödet surdegssmak. Tar man i 50 g vetegroddar, så ska brödet naggas.
Dessa knäckebröd tycker jag blir jättegoda och det är så enkelt att göra. Jag äter det sedan med önskat pålägg.
Ofta blir det Bregott, kokta skivade ägg med lite salt på. Eller Bregott och ost. Och som en bieffekt så sköter sig magen så fint.