Har innan provat att räkna kalorier och det gick ganska bra så länge jag skötte det eller vad man säger.. Planera, väga, mäta räkna ut osv.. Körde på som jag trodde man skulle göra... Funderar på att starta upp lite igen med räkningen men kom att fundera på väger ni maten innan den lagas eller efter?? Om ni steker kött väger ni de före eller efter? Pasta vägas före eller efter?? Ja ni fattar nog vad jag menar.. Vill att det ska bli rätt nu när jag gör nytt försök..
Veteran
1063 inlägg
Jag väger det jag lägger på tallriken. Tillagad vikt alltså. Det är ju det som sen hamnar i magen, och har det då släppt en del vatten och fett (ex. köttfärs) så blir det ju det mest korrekta att väga det man stoppar i sig. Men visst, ibland så är det ju råvarorna som läggs in, i t.ex. recept, så det är väl lite olika även för min del. Men jag tror inte det spelar så stor roll. Det viktiga är att man väljer tillagad eller rå i listan. Och det kan faktiskt vara lite knepigt att veta ibland. t.ex. när det gäller de olika köttfärsalternativen, och/eller kycklingalternativen.
JAg gör det som är enklast :) Och ser till att få med allt! Och avrundar ev uppåt. För att vara på den säkra sidan. Men en del saker kan du ju välja olika alternativ ur livsmedelsdatabasen. Pastan finns ju med både som kokt och okokt. Även många andra saker. Jag grillade nötbratwurst häromkvällen. Det blev så att de blev kvar i ugnen längre än planerat. Och under den tiden släppte de decilitervis med fett. Som jag inte drog av när jag la in det i dagboken. Jag ser det som bonus helt enkelt. Och det funkar för mig, eftersom jag inte kör nån speciell diet där de olika näringsvärdena ska balanseras på nåt särskilt sätt. Jag håller bara koll på kalorierna. Lycka till med nystarten!
Okej verkar som det kanske inte finns rätt eller fel så då kör jag på som jag gjort helt enkelt.. Tack för alla svaren :)