Veteran
8037 inlägg
Ja vad har ni för favoriter, något som ni bara måste äta till julen, som ni lagar själva? Ris à la Malta är det bästa jag vet men tyvärr är det så mycket kalorier i. Gubbröra ska jag hur som helst laga.
Janssons Frestelse och knäckebröd, så det är dumt att kosta på mig ett julbord :)
Lutfisken med folie i ugnen gjorde vi när jag var barn Bummlan, och vad jag kommer ihåg så var det omständigt. Jag är ju ensam på julen, utom på julafton då jag ska bort och fira alternativ-firande, men är man ensam så är det inte så roligt att hålla på med och vänta på att maten ska bli färdig. Men någon överkursuppgift blir det även här, har bara inte riktigt bestämt vad.
Kom just på något som jag gjorde förra året, både till jul och till påsk i år. Gubbröra. Det är ju jättegott tycker jag. Ska jag absolut göra i år igen.
Gubbröra är absolut smaskens!!!! Men jag brukar ta min till midsommar. Kanske en liten till jul ändå. Och den är bökig nog för att gälkla som överkurs ;) Extra poäng om du bakar egen kavring http://www.tasteline.com/Recept/hembakad_klassisk_kavring :D
Tack Bummlan.
#jaropi Julrisgrynsgröt 5 dl grötris + 4-5 liter 3% mjölk som ska kokas in, det tar sin tid, det är en tradition vi har och som jag inte kommer undan med. Den blir också extra god då risgrynen blir ännu mjukare än vanligt. Vardagsrisgrynsgröten som min fru gör i ugnen har proportionerna 5 dl grötris + 1.5 dl mjölk
5 dl grötris + 1.5 dl mjölk, det är väl felskrivet?
Javisst blev det fel :-) Inte 1,5 dl utan 15 dl mjölk