Det finns säkert fler än jag som har svårt att få i sig tillräcklig mängd fett. Jag har kanske extra besvärligt eftersom jag inte tål laktos och därför måste utesluta feta ostar och liknande. Jag har provat kokosfett i kaffet men det gagnas inte - jag får ont i magen. Ägg och bacon är gott - men inte varje dag. Jag har testat att tillsätta olivolja i smoothies och liknande och det funkar fint om det inte vore för den speciella smaken. I dag hittade jag lösningen. Limone, extra virgin oil som smakar CITRON.
Nykomling
10 inlägg
Ni glömmer vårt helt fantastiska svar på olivoljan! Nämligen rapsoljan, den är både god och nyttig, dvs den innehåller "rätt" sorts fett till skillnad från fett från animaliska produkter. Den går utmärkt att steka i, ha i salladsdressingar och att baka med. Dessutom så är man ju lite miljövänlig om man väljer rapsoljan istället för olivoljan, dessutom så gynnar man ju bönder i Sverige när man väljer den.
Rapsolja är helt OK i stället för olivolja, men inte att steka i. Det är en kortkedjig fettsyra som lätt härsknar i kroppen. Smör, ister och kokosfett är stabila fettsyror och härsknar inte. Rapsolja är bäst på sallad!