icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

För lite kalorier?

På gång
16 inlägg
21 augusti 2012 15:46

Vad är sant och vad är inte sant? Om vi säger jag ska äta 2000 kalorier om dagen och jag bara äter 700, går jag ner i vikt då eller sparar kroppen och jag blir tjockare? Börjar kroppen ta av muskler och sådär? Alla säger så olika.. För mig känns det ju rimligt att äta lite så går man ner i vikt, men andra säger ju att man blir tjock av att göra sådär. Jag ska försöka äta bra mat, men är dålig på mat och blir ofta då att jag äter mindre. Kommer det inte göra att jag går ner i vikt? Om jag tex äter en banan och lite filmjölk till frukost (ingen aning om det är nyttigt eller onyttigt nu, bara tex), en tallrik sallad med majs, sallad, gurka och tomat till middag och ett äpple till kvällsmat. Vad händer då? Går jag ner? Sparar kroppen allt så jag blir tjockare? Vad händer?

  • Veteran
    5951 inlägg
    22 augusti 2012 22:41

    Rapchic, löpe är inte samma sak som "vegetabiliskt ystenzym" som det står på en del ostar. Om man kan dricka mjölk, som laktovegetarian och lakto-ovo-vegetarian kan (om jag inte fattat definitionerna fel dvs), man väl också äta ost som gjorts med ystenzym från vegetabiliska källor? Eller fattade jag fel nu?

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    23 augusti 2012 06:35

    Lady G: jo därför skrev jag också ost med löpe Mait: den tolkningen jag visste (förutom fakevegetarianer som äter fiskt och dyl) är att lacto-ovo-vegetarianer inte äter nått från det animaliska riket förutom ägg och mjölk (och honung eller liknande ofta) eftersom man inte behöver döda djuren för att få produkten, det behöver man med löpe vad jag vet http://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6pe om man kollar under framställning så ser man, om nu den artikeln stämmer) Jag har själv gjort ost med citronsaft så ja det finns lacto-vegetariska ostar. men nu när det finns lacto-vegetariaska ostar (dom med "vegetabiliskt ystenzym" ) varför inte tipsa om såna, sen får väl personen i fråga (om inte h*n ska bjuda en vegetarian på just det) bestämma själv men när ost med löpe inte är vegetariskt ska man inte heller kalla det det. det försvårar bara för som som äter vegetarisk kost "på riktigt" eller vad man nu ska säga (som tex jag har blivit erbjuden en räksallad som vegetariskt alternativ, antagligen för att vissa som kallar sig vegetarianer beställde sånt) edit: lady G såg inte ditt inlägg överts på sidan förrens nu. Rent tekniskt sett heter/hette dom som inte äter nått från djurriket vegetarianer så det beror på vilket språk man använder. däremot då jag talar om att nånting är vegetariskt pratar jag själv oftast om att det kommer från växtriket, oftast om jag inte glömmer det brukar jag annars lägga till lacto och/eller ovo före när jag pratar om maträtter för att vara tydlig (däremot tror jag jag själv gjorde misstaget att kalla ost med veg-ensym för vegetariskt) men endel kallar lacto-ovo-vegmat för vegetariskt som förkortning. sen finns det väl kanske nån annan som äter som jag, nämligen ovo-vegetariskt (tål inte laktos så jag uteslöt mjölk för kossor är värre än höns för miljöns skull) så det är kanske också en kategori men man brukar ofta inte nämna den. andra biprodukter från djur som tex ull och honung brukar lacto-ovo (eller bara den ena av dom) också använda.

  • Veteran
    5951 inlägg
    23 augusti 2012 09:27

    Snacka om förvirrande... Veganer är lätta, de äter inga djur eller djurbiprodukter och använder inga animaliska produkter, kompromisslöst. Vegetarianism i alla former verkar bara vara oerhört trassligt..?

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    23 augusti 2012 10:14

    jag kom på ett enkelt sätt att förklara. lacto-ovo-vegetarianer äter produkter från djur som inte kräver att djuret dör (då dom dör ju såklart ändå på ett eller annat sätt, men det gör ju människor me) sen resten är ofta egna val/allergier m.m.

  • Veteran
    3541 inlägg
    23 augusti 2012 17:04

    Det finns ju olika anledningar till att man väljer vegetarisk kost. Om det handlar om att man inte mår bra av att äta kött men inte har något emot att djur dör så är ju ost av löpe inga problem, t.ex. Det kan ju vara förklaringen till att en del som kallar sig vegetarianer äter fisk. Det är lättare att smälta fisk och tål man det men inget annat kött så är det kanske lättare att kalla sig vegetarian än att förklara vilket kött man inte äter. Och en del muslimer väljer vegetarisk kost med undantag för fisk för att det ska vara halalslaktat.

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    23 augusti 2012 17:09

    jag pratade om själva begreppet vegetarian, och jag försöker vara försiktig med hur jag använder vissa ord (skulle tex inte kalla varken godis med gelatin, löpeost eller fisk vegetariskt även om jag skulle äta det) eftersom det kan skapa massa missuppfattningar som kan göra det riktigt krångligt för andra vegetarianer/veganer. (och ja jag vet att det finns olika orsaker, känner en tjej som bara inte gillar smaken/konsistensen av kött och jag är det mest för att kött är en stor miljöbov men andra orsaker också tex att kött smakar peck)

  • Engagerad
    63 inlägg
    31 oktober 2012 06:22

    Vegetarian för mig är lakto-ovo-vegetarian, dvs inga döda djur :) Inte heller gelatin, löpe eller E120. Men det är lite OT. Jag läste någonstans att kroppen kan bara förbränna ca 7000kcl fett per vecka (generalisering, mindre om man redan är smal och mer om man har mycket fett) vilket motsvarar ca 1kg i veckan. Så ingen idé att svälta sig om man är ute efter att bli av med fettet!

  • Veteran
    5951 inlägg
    31 oktober 2012 07:27

    "kroppen kan bara förbränna ca 7000kcl fett per vecka" Nja, det där vill jag nog se källa på innan jag tror på det.