Mycket engagerad
209 inlägg
Suck ..hur förvarar man avocado så att de håller sig fina under tiden de mognar? Köpte 5 st omogna avocado i torsdags. La dem i en skål i köket. Åt den första på fredagen och den andra på lördagen. Idag söndag fick jag slänga två som knappt var mogna MEN ändå fula och brun på innanmätet.
ok lite klokare? tack för alla tis! Mig göra bättre nästa gång :O)
Om man lägger dem i en påse med äpplen och päron brukar det gå fortare. Sedan är jag personligen väldigt skeptisk till i princip allt Rachel Ray säger angående mat, eftersom det hon brukar laga vanligtvis är saker jag tycker varken låter gott eller hälsosamt. Men men, det är bara jag det.
Jag äter knappt äpplen allergiskt, kan äta en viss mängd Kan göra äppelpaj men det är sällan och päron är ingen höjdare
Vill man påskynda mognadsprocessen på avokado, eller vilken annan frukt som helt, så lägg de tillsammans med frukt och grönsaker som utsöndrar etylengas. Förutom äpplen är tomater såna som utsöndrar mycket etylen. Tomater ska inte heller förvaras i kylskåp (då tappar de smak), så tomater passar utmärkt i samma korg som avokado. (Bananer ska inte heller ligga i Det finns många frukter som inte trivs så kallt som i kylskåp. Bananer är ytterligare ett exempel. Det är snarare regel än undantag att ca 12 grader är en bra förvaringstemperatur för frukt och grönsaker.