icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

hembakt?

Mycket engagerad
483 inlägg
5 juni 2011 20:23

Hej en fråga,jag gillar att baka,blir både bröd och annat gott. Hur kan man lättast räkna kalorier på det man bakat? Nån annan som bakar mycket,hur gör ni?

  • Mycket engagerad
    483 inlägg
    7 juni 2011 11:02

    Tack för alla svaren och även recept:)

  • Veteran
    3541 inlägg
    7 juni 2011 20:59

    Thyndra. Fettet är inte till för att göra brödet mindre torrt på det viset du tror. I så fall behövs betydligt mycket mer fett! Det lilla fett som behövs är för att förbättra jäsegenskaperna på så sätt att glutentrådarna "smörjs" och degen blir segare vilket gör att den kan behålla gasbubblorna som jästen producerar bättre. Jämför med tuggummi, bubbelgum kontra "vanligt" (ju segare desto större bubblor). Den gas som jästen producerar förbättrar hållbarheten och aromen (=smak). Ju längre tid det får jäsa desto mer av dessa egenskaper, därför blir surdeg mer smakrikt och fåt bättre hållbarhet samt gör det lättare för kroppen att ta till sig näringen i brödet.

  • Veteran
    5155 inlägg
    7 juni 2011 21:04

    Vilken anledningen än är så kan jag lova att brödet är supergott utan fett och säkert gott med fett också ;)