Jag ligger i en riskzon känner jag nu.. väger för lite och skulle vilja gå upp för jag fryser något gudomligt mycket hela tiden, varje dag. Jag vill inte bli stor och rund utan bara få tillbaka min kropp och min värme, jag tycker dock om att räkna kalorier, har fastnat helt i det men jag har hört att gå upp "rätt" är att äta bra fetter som fisk,nötter, advocado osv.. har dock ett problem,, tycker inte om nötter så värst..avskyr advocado och vet inte hur jag ska gå till väga. Är rädd inför julen för jag vet att jag kommer trycka i mig massa lussebullar,prinskorv,janssons..det gör jag alltid och det står jag för! men om jag nu dka går upp något kilo och får tillbaka min värme till julen/vinter.. vad ska jag äta?! vill inte bli "tjock" utan fast. super glad för svar och massa tips tack!
Mycket engagerad
165 inlägg
Digestivekex!
Rapchic undrar om du har nån soppa med curry utan grädde och liknade eller currygryta med kyckling, vet att du är vegg men tänkte att du kanske använt qournfilé?:) Eller bara om man gör då en currygryta/sås med kyckling i och ersätter riset med Vitkål? Tror ni det går? Eller soppa då med Vitkål i för min mamma gjorde alltid curry&kyckling soppa på kokosmjölk och med ris i så tror det var ganska många kalorier och hade blivit jätteglad över massa tips på bas curry och sådant! Ingen grädde,cremé frisch eller keso o sånt tack!!
jag åt en currysoppa idag utan grädde (såklart ;) ) Mulligatawny 3-4 port 2 gula lökar 1-2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja ½-1 tsk curry 1 liter grönsaksbuljong (el 1 l vatten + 2 buljongtärningar) 2½ dl röda linser 1-2 lagerblad 1-2 msk citronsaft finhackad persilja Skala och hacka löken, fräs lökhacket (jag hackar vitlöken med) på svag värme tillsammans med curryn. Slå på buljong, tillsätt linser och lagerblad. koka upp och låt koka i ca 10 min. smaka av med citron och persilja. ät och njut, helst med bröd till då den är väldigt mäktig. jag använder väääldigt sällan quorn men jag har två "bascurrys" som man kanske kan lägga till kycklingfilébitar i då jag tror smakmässigt att det passar (men bäst är den ju veggo ;) ) Äpple och lins curry 2 port 1 lök 1 äpple 2-3 vitlöksklyftor ca 1 dl röda linser ca 1 grönsaksbuljongtärning (kan vara mindre man kan börja med en halv och sen smaka av med mer) lite vatten curry, sojasås och kallpressad rapsolja att steka i skala (kärna) och hacka löken, vitlöken äpplet. fräs äpple/lökhacket med curryn en stund. häll på lite vatten (börja med 2-3 dl mer kan behöva tillsättas mot slutet) och lägg i resten av ingredienserna och låt småkoka i ca 10 min. serveras med ris. kikärts och morotscurry ca 2 port ca 2,5 dl (1 burk annars) kokta kikärtor 1 morot 1 liten gullök (eller ½ stor) 1-2 vitlöksklyftor 2-4 dl krossade tomater curry, ev sojasås rapsolja att steka i skala morot och lök/vitlök, hacka löken, slanta moroten och skiva vitlöken. fräs löken/moroten med curryn en stund. häll på resten av ingredienserna och koka tills löken är mjuk/nog vätska kokat bort. servera med ris. båda dessa tror jag tärnad kycklingfilé funkr i (då tillagar man ju det tills kycklingen är färdig) men det känns nästan onödigt tycker ju jag som varit kycklingfri i några år ;)
äpple och lins curryn kan man förresten mixa till en bas, då antingen med mindre linser (och mindre vatten) eller inga linser
Du är en ängel, tack!!
Jag har börjat tänka att min mage aldrig får nog, mina tallrikar är alltid fulla och det känns verkligen som om den maten jag äter är `fet` eller mättande, jag vill inte `överäta` så kalorierna åker berg-odalbana, har ni någon aning om varför det kan vara såhär..vill ju vara mätt! :(