Som rubriken lyder så undrar jag vad ni använder keso till? Är jätte dålig på att använda det över huvudtaget, men åt en sallladsbufé där det fanns keso att välja på. Och det var jättegott. Den var inte kylskåpskall utan lite sval och det kändes som smaken kom fram bättre. Sedan var det en person som sa att GI användare tar i keso i te x köttfärslimpa istället för ströbröd. All info om keso är nytt för mig. så snälla dela med er av era recept och eran kunskap!! Kramar Fislisa!
Utmärkt medlem
610 inlägg
Tack för alla svar bara att utfoska kesovärlden vidare!
Lady G (och ni andra intresserade). Jag har provat två olika sorters keso-ostkaka. Den ena var inget att ha men den andra blev bra. Ska kolla recepten och återkomma.
Jag provade en som heter vaniljostkaka som jag inte tyckte blev bra, sen hittade jag recept på en "falsk ostkaka" somblev rätt bra. Prova er fram. Jag tror jag modifierade receptet lite. Falsk ostkaka 3-4 port. 3 dl (ca 300 g) keso 0,5 dl (35 g) hackad mandel 2 ägg 1-2 msk socker 1-1,5 msk vetemjöl 1-2dl mjölk Vispa ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser. Häll upp i en ugnsfast form och grädda i ugnen i 175 grader ca 45 min.
Man kan ha lite bittermandel i också för att få mer ostkakesmak.
Härligt att se att fler dyrka efter keso-religionen!^^ Jag är också en anhängare, och min nya favorit kombo ser ut som följer: 1 burk kesella lätt 1dl keso eller efter smak 1 mtsk fun light jordgubb 1 dl hallon Blanda och mums!!! smakar ju heelt galet gott!! Sen har ju även jag keso i allt typ :P i salladerna, i omeletten, på smörgåsen eller bara som det är :)
Jag gillade ditt recept på keso omelett fruragge !!
Äggröra. :) 1 finhackat ägg (använder äggskivaren och vänder på ägget några gånger) 2 msk KESO 1-2 msk kaviar Jääättegott på hårdmacka med lite dill ovanpå. Går säkert att äta med andra tillbehör också. Satsen räcker till MINST två mackor.