Sitter och jagar ett bra recept på inkokt lax, och ett hittade jag här http://riktigmat.bloggplatsen.se/2010/05/11/2960301-varm-inkokt-lax-med-dillmajonnas/. Men. Jag ställer mig frågande till att man ska koka laxen till blott 42 grader (hade tänkt servera den kall)? En del källor skriver om 50 grader, http://www.recept.nu/1.38062/leif_mannerstrom/inkokt_lax_med_sparrissallad_och_grasloksas eller t om 55 http://www.julmaten.se/fiskrecept.asp?recept_id=1172? Samtidigt vet jag ju att lax blir torr om den tillagas för länge så vem har rätt? Nån som vet?
Veteran
5951 inlägg
En vecka säkerligen, däremot brukar såsen vi gjorde bli lite tråkig innan dess. Kanske såsen vi skulle göra idag klarar sig bättre då den är fetare än förr.
Det är ju rätt lagom, då hinner man inte ledsna heller.