Koljan är väl en slags torskliknande fisk? Den kan man väl använda som om den vore torsk? Jag skulle förståss frågat fiskhandlaren men jag blev så exalterad över att jag lärde mig att man kunde byxa fisken att jag fullkomligt glömde av allt annat. Jag är ganska nybliven fiskätare så jag kan i princip ingenting om fisk, men jag är villig att lära mig. Tills nyligen kunde jag inte äta fisk alls men jag har lärt mig så sakta att äta lite olika fiskar (torsk, sej, lax, makrill, tonfisk och spätta) och nu vill jag testa en ny och koljan såg ju nästan ut som torsk tyckte jag, så den kan väl inte vara så svår att hantera? Har ni bra råd och tips om hur man hanterar fisk får ni väldigt gärna dela med er, jag är som sagt fullkomligt novis på fiskhantering!
Veteran
5951 inlägg
Jättebra tips på olika fiskrätter!! Jättesnällt att ni delar med er av allt detta! Jag tycker ofta det är svårt att hitta bra fiskrecept annars, men här är några jag absolut ska prova!
Här får du lite fler recept, dock med torsk med det går att använda vilken vitfisk du vill: http://www.matdagboken.se/?p=recept&SokOrd=torsk Var för övrigt ute och fiskade torsk i helgen men fick bara en stackare på 2,5 kg. Jag som hade tänkt fylla frysen som vi brukar..
Grattis Johan du fick iaf en fisk
Jag måste bara berätta att jag tyckte kolja var en otroligt matig och god fisk! Det var inte sista gången jag köpte den!
Prova Hoki och Sej också, de är också matiga och goda. Sej brukar dessutom var lite billigare. Lycka till!