Engagerad
86 inlägg
Hej på er! Jag ska ha lite gäster på lördag som jag gärna vill bjuda på någon god fiskrätt. Gärna med musslor och räkor/kräftstjärtar men min fantasi har övergett mig. Det får gärna varanågon gryta eller soppa. Serveras med eller utan ris/bröd. Sedan älskar jag ju kyckling så om ni har någotsmarrigt kycklingrecept på lager får ni gärna dela med er av det också! Tack!
Mums! Gud vad gott det låter! Det måste jag bara testa! Jag som älskar heta räkor :)
Festligt blir det att snitta kycklingfiléer och fylla dem med kantareller och riven västerbotten. Vänd dem i ströbröd och stek gyllenbruna i rapsolja och lite smör. Salta och peppra.Låt gå färdigt i ugnen 175 grader ca 25-30 minuter. Servera gärna ugnsstekt mandelpotatis till. Ha en trevlig middag!
Vad det ramlar in tips nu! måste skriva ner alla i min kokbok! allt låter så frestande så det börjar kurra i magen! Tack allihopa!! Ni är bäst!
La in detta åt xara o nu åt dig pajskal 50g smör 1,5 dl mjöl 1-2 msk vatten nagga o förgrädda i ugn 190 i några minuter 500 gr kycklingfile försteks 200gr filadelfia 1 burk chunky salsa 1 stor lök Blanda allt detta Jalapenos i bitar strös över skalet efter tycke, sen röran på in i ugn
Vad gott.. Måste nog köpa en ny receptbok att skriva in allt i :)
Baconlindade kycklingbröst är en favorit: Putsa filéerna, salta dem lätt och krydda ev med peppar. Linda ett par skivor bacon eller parmaskinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Bryn köttet runt om i matfettet tills det får vacker färg. Lägg i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt. Räkna minst 2 baconskivor per kycklingbröst. Vill man kan man skära ett snitt, som en ficka i kycklingbröstet och stoppa in ost i fickan innan man lindar baconet runt. Min personliga favorit är getostfyllda kycklingbröst, men feta eller en ädelost går percis lika bra!