icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Middagsbjudning på lördag - Behöver tips !

Engagerad
86 inlägg
8 februari 2011 12:38

Hej på er! Jag ska ha lite gäster på lördag som jag gärna vill bjuda på någon god fiskrätt. Gärna med musslor och räkor/kräftstjärtar men min fantasi har övergett mig. Det får gärna varanågon gryta eller soppa. Serveras med eller utan ris/bröd. Sedan älskar jag ju kyckling så om ni har någotsmarrigt kycklingrecept på lager får ni gärna dela med er av det också! Tack!

  • Engagerad
    86 inlägg
    8 februari 2011 17:43

    Mums! Gud vad gott det låter! Det måste jag bara testa! Jag som älskar heta räkor :)

  • Mycket engagerad
    119 inlägg
    8 februari 2011 18:02

    Festligt blir det att snitta kycklingfiléer och fylla dem med kantareller och riven västerbotten. Vänd dem i ströbröd och stek gyllenbruna i rapsolja och lite smör. Salta och peppra.Låt gå färdigt i ugnen 175 grader ca 25-30 minuter. Servera gärna ugnsstekt mandelpotatis till. Ha en trevlig middag!

  • Engagerad
    86 inlägg
    8 februari 2011 18:38

    Vad det ramlar in tips nu! måste skriva ner alla i min kokbok! allt låter så frestande så det börjar kurra i magen! Tack allihopa!! Ni är bäst!

  • Veteran
    2296 inlägg
    8 februari 2011 18:59

    La in detta åt xara o nu åt dig pajskal 50g smör 1,5 dl mjöl 1-2 msk vatten nagga o förgrädda i ugn 190 i några minuter 500 gr kycklingfile försteks 200gr filadelfia 1 burk chunky salsa 1 stor lök Blanda allt detta Jalapenos i bitar strös över skalet efter tycke, sen röran på in i ugn

  • Engagerad
    86 inlägg
    8 februari 2011 19:45

    Vad gott.. Måste nog köpa en ny receptbok att skriva in allt i :)

  • Veteran
    5951 inlägg
    8 februari 2011 21:47

    Baconlindade kycklingbröst är en favorit: Putsa filéerna, salta dem lätt och krydda ev med peppar. Linda ett par skivor bacon eller parmaskinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Bryn köttet runt om i matfettet tills det får vacker färg. Lägg i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt. Räkna minst 2 baconskivor per kycklingbröst. Vill man kan man skära ett snitt, som en ficka i kycklingbröstet och stoppa in ost i fickan innan man lindar baconet runt. Min personliga favorit är getostfyllda kycklingbröst, men feta eller en ädelost går percis lika bra!