Engagerad
66 inlägg
Jag upptäckte nyligen att mörk choklad med mer än 70% kakao är suuuperrikt på magnesium, järn och zink. Framför allt JÄRN. Kanske ska man satsa på att käka det då och då?! Gillar ni choklad? Vad tycker ni om att äta det för att få i sig viktiga mineraler?
Står det inget på förpackningen? Svårt att svara med exakta siffror då jag inte vet märket på chokladen men räkna med ca 550-600kcal/100g Min ekologiska 70% choklad med mintsmak innehåller 600kcal/100g
Produkt: Lindt Excellence A Touch Of Sea Salt, 100 g, ca.pris: 25 kr. Ingredienser: socker, kakaomassa, kakaosmör, smörfett,emulgeringsmedel ( sojalecitin ), arom, förtjockningsmedel ( E341 och E401 ), saltflingor 0,3%, vaniljarom. Information för allergiker: produkten kan innehålla spår av mandel och hasselnötter. Näringsvärde per 100 g: Energi 848 KJ / 204 kcal Protein 2 g Fett 12,8 g, varav mättat fett 7,6 g Kolhydrater 20 g, varav sockerarter 19,6 g Men det kan ju variera från märke till märke. Står det inte på förpackningen?
LadyG....Du måste ha missat vikten, summorna kan inte gälla för 100g. :) Här finns info för fyra rutor, ca 40g. http://www.myfitnesspal.com/food/calories/lindt-excellence-caramel-with-a-touch-of-sea-salt-dark-chocolate-81355022 Hade iofs vart väldigt, väldigt bra med en choklad som bara innehåller 200kcal per 100g..:D
Här finns bra info om Lindts alla goda produkter . :)http://www.lindt.co.uk/swf/eng/products/nutritional-information/
Shit! Och jag som trodde jag åt nyttig choklad tills kvällskaffet... Brukar ta 2-4 rutor... jaja man lär sig. Tack för infon!
Ur kalorisynpunkt spelar det ingen större roll vilken choklad du väljer men vissa nöjer sig med mindre mängd av den mörka varianten. Dit hör dock inte jag som därför oftast äter den ljusa, då stillas iaf marabou suget. :)