Ingredienser till 1kg müsli 7 dl havregryn 7 dl rågflingor 1 dl kokosflingor 1 dl hela linfrön 1 dl havrekli 0,5 dl socker 1 dl sötmandel 1 dl hasselnötter 2 dl vatten 0,5 dl rapsolja 1 dl torkade aprikoser 1 dl tranbär 7 dl corn flakes Special K fullkorn Tillagning 1. Blanda havregryn, rågflingor, kokosflingor, linfrö, havrekli och socker. Hacka nötterna grovt och blanda i flingblandningen. 2. Häll vatten och olja i en burk eller flaska. Skaka kraftigt och blanda ner det i flingblandningen. Låt stå 15 min. 3. Bred ut blandningen i en långpanna. Rosta mitt i ugnen på 175° ca 30 min. Ta ut och rör om i blandningen med jämna mellanrum tills allt är torrt. 4. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda i torkad frukt och corn flakes när flingblandningen svalnat. Förvara i lufttät burk. --------- Hade tänkt testa receptet ovan, men jag har ett problem. Jag är mindre förtjust i aprikoser, och skulle gärna byta dem mot något. Men vad? Vad kan passa till den där röran, smakmässigt?
Veteran
5951 inlägg
Jag får nog helt enkelt gå förbi nån av butikerna här hemma och köpa på mig en drös olika torkade frukter och smaka mig fram, för nu har jag så många goda förslag att jag börjar bli rådvill igen! Fast mer åsna mellan flera hötappar den här gången, och det är bättre än åsna utan hötapp! :-) Tanken var att det skulle vara 2dl torkad frukt, men det är ju inget som säger att jag måste begränsa mig till det eller att jag måste hålla mig till två sorter. Om Tranbär, blåbär och fikon fungerar bra ihop t ex så kan jag ju ta det och ta 1dl av varje och låta det bli 3dl istället.