Hej (igen). Jo, som ni kanske har gissat så har jag fått en ny våg. Min förra har varit trasig ett tag så jag har inte vägt mig på länge. Idag visar siffrorna på + 15 kilo på dryga 6 månader. Vill bara grina och gömma mig under en sten. :´( Det är bara att ta nya tag, men det känns så j*kla onödigt och så mycket tycker jag inte att jag har ätit men visst, det har blivit mindre motion, mer godis och ingen matdagbok. *bortförklaringar* NU blir det andra bullar och ordning på torpet och det hårt!! Satsar på -1 kg / vecka tom sista februari. Wihoo!
Mycket engagerad
138 inlägg
Japp, det är vad som krävs om man vill ner 1 kg / vecka.
Med ett energibehov på 1883 kcal och en minskning på 1000 ska du alltså leva på 883 kcal per dag. Är det realistiskt? Med mat eller pulver? Fyller du i matdagboken så att vi kan följa dig? Lycka till!
Det är inte hälsosamt att ligga på så lågt kaloriintag. Håll dej till 1200 kcal/dag och ät BRA mat så du får i dig de näringsämnen du behöver.
Äter mat. Nej, jag kommer inte att fylla i här. Jag rekommenderar inte detta till andra men har kört såhär förut och jag har inte märkt av några brister eller annan påverkan på hälsan annat än till de bättre. Stabilare blodsocker, bättre nivåer på blodfetterna, bättre flås och ork. Lite höga järnvärden kanske men tror inte att det har med kosten att göra. Ingen läkare har haft några invändningar. Det här är ju ingen diet som jag kommer att hålla under lång tid, det är en kickstart för att komma igång. Det svåraste kommer senare, dvs att hitta en bra balans för att hålla vikten. Där har jag ett stort problem!
Idag åt jag bla en ugnsbakad rödbetssallad med varmrökt lax och chevre. Fast en liten portion. Mycket gott ska jag säga, det går verkligen ingen nöd på mig.
Det låter riktigt gott! Får handla så jag kan prova framöver
Ja det tycker jag! Gjorde eg denna till julbordet men än är jag inte less på den. Klyftad rödlök och klyftade (kokta) rödbetor, lite olja och salt. - Stek i ugn. (ev lite timjan och vitlök) Äpple - lagom stora bitar Fetaost - smulor/ bitar :)
Sissilia ät så lite/mycket du vill så länge du lyssnar på kroppen, det är A och O! Jag låg så lågt som du gör under sommaren och det är tack vare det som de flesta av mina kilon försvunnit och guess what, dom har hållit sig borta trots att jag nu istället käkar lchf och ligger på upp emot 2000 kcal/dag och ibland mer! Anledningen till att jag avbröt var just för att MIN kropp sa ifrån. Efter stort underskott i ett par månader fick jag yrsel varje gång jag reste mig eller gjorde hastiga rörelser och jag kände mig på nåt sätt uttorkad och skör på insidan plus att min problem-mage vantrivdes! Det jag gjorde då var att jag lade till fett eftersom jag redan inte åt kolhydrater så jag skulle få mer näring därifrån plus att fettet "smörjer" min insida (känns det som) så nu mår jag betydligt bättre! Får du skumma symptom av din diet så är det inte svårare än att göra en liten korrigering för att få det att gå bättre! En notis är bara att ju längre tid man ligger på underskott desto svårare blir det för kroppen att förbränna normalt eftersom den anpassar sig, därför rekommendera många (Personliga tränare bla) att faktiskt ha en ätardag och chocka kroppen så förbränningen inte avstannar! Risken är då för många bara att det kan vara svårt att återgå till tidigare rutiner och är man en av dom bör detta uteslutas för bättre framgång! Lycka till med DIN nedgång/framgång :-)
Jo de flesta av kilona är fortfarande borta efter min förra viktnergång men några ramlade ändå tillbaka när jag plockade bort kött och cigaretter. Jag fastnade på 70 strecket ungefär, ville nog lite halvhjärtat gå ner till 60.. men det är allt eller inget för mig, halvdant funkar icke. Brukar känna mig frusen men blir supermegapigg, glad och fokuserad! Magen mår jättebra, huden blir mycket bättre och så blir det vettiga saker gjorda istället för att äta hela tiden. Fettdiet funkar tyvärr inte för mig (då mår jag riktigt dåligt!), animaliska proteiner är för hårdsmälta och fisk blir för dyrt...