Nykomling
3 inlägg
Ponera att jag stekt upp en fet fin Entrecoteskiva och bokfört den som stekt entrecote. Fett är bra i LCHF har jag förstått. Min fråga: Är det till gagn för viktnedgången att avstå de delar som är rent dallrigt fett? Logiken säger att det borde vara bra eftersom jag minskar kaloriintaget, men samtidigt så hör man råd som säger: Går du inte ner? Öka fettintaget! Är lite förvirrad kring detta?
Jag skär INTE bort fettet. Allt fett är bra utom transfetter, margarin och annat konstigt. Äkta vara ska det vara. Fettet smörjer tarmarna, du blir bra i magen, fettet gör att du känner dig mätt längre = totalt sett mindre kalorier om dagen. Använd gärna ekologisk kokosolja när du steker. Det är nyttigt och mättar. Alltså INTE silverpaketet kokosfett som finns i mataffärer. Håller med evave, gör ett aromsmör med kryddor och lägg på köttbiten så får du ännu mer fett i dig.
Jag använder ekologisk kokosolja! Funderar dock varje gång jag ser prislappen hur kokosolja inte kan vara ekologisk? Kokosnötter på varmare breddgrader är väl ungefär lika exotiska som tallkottar är här hemma?