Har all pasta liknande kaloriinnehåll? Naturligtvis skiljer det på fiberpasta och "vanlig" pasta, men två olika "vanliga" pasta sorter, innehåller de ungefär lika mycket kcal? På mitt pasta paket står det ju bara antar kcal för okokt pasta; 350 kcal/100 gram. Om jag däremot tar kokt pasta ur livsmedelslistan så kan jag äta 200 gr kokt pasta till ett kcal-värde av 256 kcal. Hur ska jag räkna på det här? Skiljer ju ganska mycket. Hade tänkt äta lite pasta med pyttelite pesto eftersom jag vart sugen på det :-) Tycker ju inte att 256 kcal på 200 g pasta är så mycket och överallt läser man ju om hur onyttigt det är med pasta!?
Mycket engagerad
210 inlägg
grytanna: Vilket toppen recept! :D Har aldrig hört talas om att man kunde göra hemgjord LCHF-pasta innan. Detta receptet bör du skicka in till Johan så att han kan lägga in det i recept-banken!
Hej greebo! Ja detta recept hittade min dotter på en blogg och vi gillar det hade saknat pastarätter innan men vem är Johan hur skickar jag till honom ? jag är precis ny i detta forum vill du hjälpa mej klart att alla ska få tillgång till receptet
Hej! Vad bra att du hittade hit :D Man kan lägga in egna recept på matdagbokens receptsida ser det ut som, aldrig provat själv dock! På den här länken då: http://www.matdagboken.se/?p=recept&visa=redigera&ReceptID=ny Johan är Mr Matdagboken! Alltså den som skapat och driver sidan :)
Hej igen ! Tack för info, Så nu har jag skrivit in receptet så gott jag kunde det ska nu kollas av administratören? Vi har gjort lasagne ett par gånger och bandpasta en gång och tycker det är jättegott
låter ju gott ska nog prova det
Var köper man fiberhusk och vad är det?
Det är krossat fröskal från växten Plantago Psyllium en påse med 200g kostade ca 26 :- Finax. det är olika från butik till butik och finns i olika förpackningar och heter olika, Psyllium eller fiberhusk men har inte märkt större skillnad på krossat eller helt det har samma effekt och för mej räcker en påse rätt länge använder bara några matskedar år gången det sväller i vätska till geleaktig konsistens.