Mycket månad kvar i slutet av lönen för den här fattiga studenten! Tänkte att vi kunde dela med oss av våra bästa tips på mat som inte kostar så mycket. Helst hyfsat näringsrikt och nyttigt, snabbnudlar släpper jag i alla fall inte över tröskeln. Linsgryta är min bästa billighetsrätt. Jag kokar linser och potatis (och kanske nån annan rotsak om budgeten tillåter) i krossade tomater och buljong och kryddar med det som finns hemma (t.ex. vitlök, oregano, chilli eller spiskummin). Vitkål är en annan favorit. Billigt, nyttigt, gott och passar till allt! Vad är ditt bästa tips?
På gång
14 inlägg
tyvärr är många nässlor för stora nu om man inte hunnit skörda dom några gånger. till människomat ska dom ju helst inte hunnit blomma men alla följer ju inte det rådet. jag kan det för jag har en massa att skörda och dom som är för stora torkar jag till kaninerna i vintern, med tanke på att vi har haft en planerad parning och en tjuvparning kommer nog nässlorna behövas :/
Det finns ju massor av billiga kolhydratskällor. Proteinet brukar det vara värre med men Lidl har ofta sjukt billig kassler och alltid frysta kycklinglår.
Ägg är bra ,billig proteinkälla.Knäck ett i soppan!
Kyckling lår i gryta brynes på me vatten , burk me krossade tomater vitlök salt o pepper Sambal oelek om man har eller nån annan het krydda efter smak, koka stort frys in
bryn på lite olika grönsaker ex wok och häll på krossade tomater och massa vitlök! mums filibubsan:)
Har precis hittat Matpriskollen, där kan man se vilka affärer, man bestämmer själv vilka affärer som ska visas, som har de billigaste varorna.
Just nu är ju rotfrukter billigt. En del matkedjor har erbjudande att köpa rotfrukter för 2,90 kr/kg. Då får man mycket för pengarna. Jag läste om en undersökning nyligen som sa att potatis var det nyttigaste man kunde köpa billigast, alltså mest näring för pengarna. Rotfrukter går ju utmärkt att frysa in. Skala och skär ner i tärningar, koka upp lätt (så omvandlas kolhydraterna på nåt sätt så att nedbrytningen avstannar och näringen behålls bäst även om det ska frysas) och bre ut på bakplåtspapper på en plåt och in i frysen. När det frusit så ner i fryspåsar så är det styckfryst och klart och kan användas till diverse grytor, soppor, pytt m.m. hela vintern.
Potatis och sånt är alltid billigt. Det är på köttfronten man oftast kan spara en hel del pengar. T.ex köttfärs @ City Gross för 39:90 kr/kg. Bara att bunkra upp och frysa in :)
Tack för brat tips! Wokade grönsaker med krossade tomater och vitlök ska jag prova idag, har allting hemma.
Ja kött är dyrt det är därför jag tipsade om rotfrukter. Det är skillnad på 39,90 kr/kg och 2,90 kr/kg! Det var billig och näringsrik mat som efterfrågades. Men man kan ju dryga ut det så man även får i sig lite kött. Vi köpte svensk högrev (nötkött) billigt nyligen som vi tärnade och frös in för att kunna användas till bl.a. pyttipanna med de billiga rotfrukterna, en köttgryta eller soppa dito.