Jag kände mig helt plötsligt lite filosofisk när jag satt och åt min "lite nyttigare brownie" som jag gjort idag. och började tänka på vad som är nyttigt och onyttigt. att veta vad som är onyttigare eller nyttigare om man jämför mellan två saker är ju ganska enkelt men var skulle gränsen gå skulle mina brownies räknas som nyttiga eller onyttiga utan jämförelse om amn jämför dom med vanliga brownies är nog svaret enkelt däremot, och sen för att göra det ännu svårare. allt är ju nyttigt i lagom mängd, gör det godis nyttigt direkt eller ska man dra in mängder? var går gränsen tycker ni?
Utmärkt medlem
927 inlägg
Healthy is in the eye of the beholder. Men jag gillar LadyG`s idé om antalet steg till ätfärdig produkt. Det är ju dessutom bra för naturen. =) Sen kan man ju tänka på att själen behöver sitt ibland. Då blir ju godsaker nyttigt.. för själen i alla fall. Njutning är en instinkt hos människan. Om man är undernärd, som nämnts, så är ju högkaloriprodukter bättre än lågkalori i motsatts till om man är överviktig. Då är det ju plötsligt tvärt om.
däremot så även för en underviktig behövs vitaminer/mineraler så theres version om högt kaloriinnehåll men lågt näringsinnehåll funkar där. har kommit fram till att browniesn jag pratade om i början av tråden tycker då iallafall jag är nyttig eftersom den inte innehåller socker men vitt mjöl (blandat med grahams) så den skulle vara perfekt till efter träning.... om inte det varit för oljan i den. men det nyttiga väger över.. men den är helt klart ett gränsfall. enligt lady g blandat med theres version skulle ju mina torkade nässlor varit supernyttiga (kort kedja, plockade-torkade-mixade och dom har flyttats en sisådär 20 m) ;)
nämen andra som har diskuterat detta http://traningslara.se/vad-ar-skitmat-och-vad-ar-bra-mat/
Har också läst den artikeln och håller med om det mesta :)