55,6 kilos + tips på god hemlagad potatissallad?
Igår stod vågen på 55,6 kg, kunde inte tro mina ögon. Idag efter frukost 56,5kg. Kan det förändras så mycket? Hur som helst, har legat på 55-56 i några veckor nu och jag vill stanna där. Varken mer eller mindre.
Nu har jag en fråga till er kära MD:are. Idag tänkte jag göra potatissallad och tänkte höra mer er om ni har i någon speciell o god krydda för att lyxa till potatissalladen.
Jag tänkte inte köra med gräddfil, creme fraiche och majonäs utan tänkte köra med någon yoghurt, antigen turkiskt eller grekiskt. Äter så sällan de tre förstnämnda varorna och yoghurten äts mycket ofta hemma Speciellet helgerna, och då till chipsen. Istället för att köpa gräddfil och en sådan mix, så räcker det att dippa det i yoghurten. Tycker jag.
Jag kommer välj att arbeta med yoghurt och där i blanda med rödlök, gräslök, purjolök, vitlök, lite peppar, salt och potatisen. Någo tips annan krydda eller något helt annat?
Ha det fint alla i fina vädret. Träna inte ihjäl er....o må gott.
Kommentarer
-
Det kan vara vätska, mer tarminnehåll (fiberrik mat binder vatten i tarmarna) etc så det är ingen omöjlighet alls. Det du åt till frukost väger ju också, 1000g är inte så mycket i sammanhanget då. En kopp kaffe, 2dl väger ungefär 200g och vips var det bara 800g kvar :-)
Äpple och färsk, klippt dill brukar jag vilja ha i och ungefär hälften så mycket "gegga" än alla recept säger, köptassalladerrna som bara rinner av sås tycker jag inte om.
Ha det gott du också :-)
-
Äpple! Det var som attan. Intressant. Ska testa det. Nej gillar inte heller de där rinninga potatissalladerna.. Tyckte det fungerade fint med grektiskt yoghurt, så ska fortsätta med det. Lite mera salt och kanske lite olivolja nästa gång =).
-
Välj inte nått av de där söta äpplena, försök hitta ett så syrligt äpple det går. Det är svårt nu för tiden eftersom de flesta bara tar in söta, men ibland har de fina lite syrligare äpplen på ICA som är bra i mat och bakning. Då brukar jag passa på :D
Logga in för att skriva en kommentar.