Mat, mat, mat
Men man kan inte äta sallad varje måltid varje dag resten av livet. Dags att hitta nya, bättre recept. Vi håller på att rensa ur kylskåpet just nu eftersom vi ska iväg på en längre resa i mitten av oktober. Igår hittade jag en påse rödbetor, ägg och en burk surkål.
Ingen höjdare säger ni, men jodå, det blev bra. Rev rödbetorna, rörde ihop med ett ägg och lite salt och peppar och stekte utan fett. Rödbetsplättar = asgott. Passar dessutom väldigt bra tillsammans med surkål. Notera gärna också att det innehåller nästan noll kalorier. 100g surkål = 17 kalorier till exempel. Det är ju rätt ok får man säga.
Enda baksidan är att när det är så lite kalorier så kan jag få lite hets tendenser. Jag fortsätter äta även efter att jag är mätt för att det är så gott. Och även om det är ok för att jag inte fåt i mig så värst med kalorier så är det inte ok för det är ett så stört beteende. Jag har verkligen hets-tendenser alltså. Kanske det jag måste jobba mest med.
I alla fall, jag rekommenderar rödbetsplättar. Gör det till middag idag!
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.