icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Sommaren 2012 nådde jag min målvikt och jag kände mig både nöjd och stolt. Sommaren därpå fick vi en underbar liten dotter och det där med mat och träning fick komma i andra hand. Nu är hon två år och jag känner mig motiverad att ta nya tag. Det har blivit en hel del extra kilon, men jag vet att det går om jag bara ger mig den på det!

Jag startar den 27 juli 2015 på 71,9 kg. Målvikt: 60 kg, Drömvikt: 55 kg.
23 oktober 2011 11:35
4

Högrev

Har jobbat mycket denna vecka och är rätt så sliten. I natt vaknade jag och mådde så illa så jag var säker på att jag åkt på maginfluensa, men så somnade jag om och nu är det borta - tack och lov! Trots allt har maten fungerat bra och vikten har fortsatt att röra på sig, så det känns bra. Förra söndagen stekte jag en benfri kotlett i ugnen, så den har jag haft glädje av flera kvällar. Nu har jag köpt en bit högrev istället. Maken säger att jag ska koka den om jag inte vill att den ska bli seg, men jag har hittat recept på hur den kan tillagas i ugn så jag vet inte riktigt vilket det blir. Någon som har tips på hur jag ska göra?

Kommentarer

  • 23 oktober 2011 12:18
    Bummlan
    Ugn eller gryta på spisen spelar ingen roll. Hemligheten är låg värme och lång tid. Och då talar vi om ett par timmar - MINST! Jag brukar räkna 3 tim för ett kg. Det finns många goda italienska recept med högrv och tomat. Både i ugn och på spis. Förra helgen åt vi det här: [FET]För[/FET]: 6 personer [FET]Tillagningstid[/FET]: 15 min + koktid minuter (min kokade i 4 timmar) Ett gott alternativ till klassikerna kalops eller dillkött. Långkok som klarar sig själv och bara blir godare av att koka längre än receptet anger. [FET]Ingredienser[/FET] 1 ½ kg högrev, ev med ben Rapsolja 4 klyftor vitlök 1,2 kg krossade tomater på burk ½ dl tomatpuré 2 tsk oregano 1 tsk timjan 1 lagerblad Några kvistar persilja 8-10 blad basilika Salt Peppar [FET]Beskrivning[/FET] Snitta köttet runt kanterna på några ställen. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan och 2 vitlöksklyftor i en stekpanna och bryn köttet runt om. Kasta sedan vitlöken. Koka upp tomater, tomatpuré och 2 delade vitlöksklyftor samt alla kryddor utom basilikan. Lägg ner köttet i grytan och koka sakta under lock tills köttet är mört och såsen tjocknat. Ös ibland med såsen. Jag brukar låta grytan puttra minst 2 timmar. När köttet är lätt att dela är det klart. Blanda ner hackad basilika när rätten är klar. Servera med kokt potatis eller eventuellt med pasta. Jättegott, och drygt, eftesom det inte misnkar så mycket när det kokar länge på lång värme.
  • 23 oktober 2011 13:28
    Okej, då får jag se vilket jag väljer. Känner mig mer hemma på att tillaga i ugnen eftersom jag aldrig gjort något långkok. Å andra sidan är det ju alltid roligt att pröva nya saker. Well, well får väl se vad jag känner för när det är dags :) Tack för tipset, det låter väldigt gott måste jag säga!
  • 23 oktober 2011 13:57
    Bummlan
    Ta ugnen om det är där du känner dig hemma :) Men den är verkligen supersmarrig den där rätten. Köttet blir så mört så det liksom faller isär. Mmmm. Det finns en annan variant där man kör ungefär liknade ingredienser men i ugnen. Lycka till och smaklig måltid, vetja :)
  • 23 oktober 2011 16:17
    Nu är köttet på gång. Det fick bli ugnen denna gång, men ska absolut testa långkok framöver. Testar man aldrig något nytt, så lär man sig ju heller ingenting :) Tackar!

Logga in för att skriva en kommentar.