Högrev
Kommentarer
-
Ugn eller gryta på spisen spelar ingen roll. Hemligheten är låg värme och lång tid. Och då talar vi om ett par timmar - MINST! Jag brukar räkna 3 tim för ett kg. Det finns många goda italienska recept med högrv och tomat. Både i ugn och på spis. Förra helgen åt vi det här: [FET]För[/FET]: 6 personer [FET]Tillagningstid[/FET]: 15 min + koktid minuter (min kokade i 4 timmar) Ett gott alternativ till klassikerna kalops eller dillkött. Långkok som klarar sig själv och bara blir godare av att koka längre än receptet anger. [FET]Ingredienser[/FET] 1 ½ kg högrev, ev med ben Rapsolja 4 klyftor vitlök 1,2 kg krossade tomater på burk ½ dl tomatpuré 2 tsk oregano 1 tsk timjan 1 lagerblad Några kvistar persilja 8-10 blad basilika Salt Peppar [FET]Beskrivning[/FET] Snitta köttet runt kanterna på några ställen. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan och 2 vitlöksklyftor i en stekpanna och bryn köttet runt om. Kasta sedan vitlöken. Koka upp tomater, tomatpuré och 2 delade vitlöksklyftor samt alla kryddor utom basilikan. Lägg ner köttet i grytan och koka sakta under lock tills köttet är mört och såsen tjocknat. Ös ibland med såsen. Jag brukar låta grytan puttra minst 2 timmar. När köttet är lätt att dela är det klart. Blanda ner hackad basilika när rätten är klar. Servera med kokt potatis eller eventuellt med pasta. Jättegott, och drygt, eftesom det inte misnkar så mycket när det kokar länge på lång värme.
-
Okej, då får jag se vilket jag väljer. Känner mig mer hemma på att tillaga i ugnen eftersom jag aldrig gjort något långkok. Å andra sidan är det ju alltid roligt att pröva nya saker. Well, well får väl se vad jag känner för när det är dags :) Tack för tipset, det låter väldigt gott måste jag säga!
-
Ta ugnen om det är där du känner dig hemma :) Men den är verkligen supersmarrig den där rätten. Köttet blir så mört så det liksom faller isär. Mmmm. Det finns en annan variant där man kör ungefär liknade ingredienser men i ugnen. Lycka till och smaklig måltid, vetja :)
-
Nu är köttet på gång. Det fick bli ugnen denna gång, men ska absolut testa långkok framöver. Testar man aldrig något nytt, så lär man sig ju heller ingenting :) Tackar!
Logga in för att skriva en kommentar.