icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en total nybörjare som tänker gå in för det här till 100% med hård träning och stenkoll på maten. Kommer säkert göra mängder med fel men det är av misstagen som man lär sig något.

Jag antar gärna en utmaning om någon behöver någon att "tävla" mot.
12 maj 2012 18:00
7

Träningspass nr.2 för dagen.

Så har man varit nere och kört 50min på löpbandet i olika tempon. Läste sedan lite mer om dieter när jag kom hem. Jag tror jag är helt ute och cyklar. Har nu en kost som är ca 55% protein, 30% fett och 15% kolhydrater. Frågan är vad som händer om man tränar med denna form av kostintag? Har även noterat att jag legat långt under i kcal vad sidan säger att jag ska äta per dag. Men det kanske inte är helt fel då jag blivit av med 1 kg på en vecka.

Kommentarer

  • 13 maj 2012 14:28
    Ändrade mitt kaloriavdrag till 1000 nu. Och det där med bröd...fick en smärre chock när jag skrev in värdena för kvällsmaten på lördagen. Det ingick ju ett bröd till kycklingsalladen. Kan säga att det är sista gången jag klämmer det.
  • 12 maj 2012 18:21
    Det sidan säger att du skall äta är den kalorimängd du skall äta för att _behålla_ din nuvarande vikt. För att gå ner i vikt behöver du göra dagliga kaloriavdrag - vilket du ju redan gjort. T ex om sidan beräknat att du skall äta 2200 kcal så kan ett lämpligt kaloriavdrag ligga på mellan 500-1000 kalorier Jag siktar också på ungefär din fördelning av protein, fett och kolhydrater (även om jag ibland misslyckas med kolhydratsdelen...jag gillar bröd, liksom) och har inga problem att träna på det, när jag håller fördelningen.
  • 13 maj 2012 15:13
    Ja, det är galet mycket kalorier i bröd (förutom kolhydratsdelen). Jättetråkigt... Och det spelar ingen direkt roll kalorimässigt om man väljer en ljus ostfralla eller om man väljer en rågkuse. Man blir såklart mättare på rågkusen, men kaloribelastningen är densamma. Det kan jag säga att jag inte hade en aning om innan jag började regga här...
  • 14 maj 2012 12:05
    Vilka grönsaker äter du? Det finns ju kolhydrater i i stort sett alla.
  • 14 maj 2012 12:17
    Blast - hur menar du? Hon reggar ju sin mat här, så vitt jag förstått - och då ser hon ju hur mycket kolhydrater grönsakerna innehåller, och hur stor procentandel kolhydraterna är av kosten... Hon har ju inte någonstans sagt att hon inte [KURSIV]vet [/KURSIV]hur mycket kolhydrater hon stoppar i sig?
  • 14 maj 2012 13:32
    Frågan kom ifrån då jag tänker handla idag och tittade efter vilka grönsaker som skulle vara bra. Såg då att många av dem (nästan allt jag tittade på) hade en väldigt hög procentandel i kolhydrater. Tänkte mest på att du hållit på längre än mig och kanske hade några tips om bra grönsaker. *Edit* Såg precis vad jag skrivit i mitt blogginlägg och insåg att jag återigen tänkt om ang. kosten. Siktar numera på att gå ner mot noll kolhydrater. Jag kör egna experiment och vet knappt vad jag håller på med, men kul är det. :)
  • 14 maj 2012 13:46
    Men gud - Blast, förlåååt! Jag vet inte hur jag fick till det nu, men jag kopplade inte att det ju är DIN blogg jag är inne och skriver i - utan trodde att din fråga om grönsakerna var ställd till blogginnehavaren... Sorry från en förvirrad själ... NU skall jag svara på din fråga: Jag äter mycket spenat, broccoli, blomkål och sallad. En del röd paprika (innehåller mer kolhydrater än de andra färgerna men är den enda jag tål) och purjolök. Ibland någon morot, men alla rotgrönsaker innehåller ju ganska mycket kolisar. Förlåt igen...

Logga in för att skriva en kommentar.