icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Som en fågel stoppar jag mat i munnen hela dagen.

Jag mår som bäst när jag inte äter socker, socker gör mig trött och slö. Ibland får jag riktig sockerfrossa och bara tömmer en karamellpåse i munnen, för att sedan må illa vara trött och slö och senare riktigt "bakis".
Mitt måtto är att avstå från den första karamellen, kakan mm och det brukar gå bra men ibland trillar man dit och sedan är det frossa som gäller tills jag tar mig i kragen igen.

Jag har tidigare provat GI, LCHF, Dukan och 5:2 och för mig personligen är det nog GI som passar mig bäst så nu 2014 tänkte jag satsa på GI men vis av erfarenhet inte till 100% för då känner man sig så misslyckad vid en liten ynka miss och så ger man upp.
2 januari 2014 19:48
1

2:a dagen, är det värt det!

I morse var Kristina Andersson på Nyhetsmorgon, hon sa en sak som jag kommer att ta med mig. Om man blir frestad att avvika från den diet man bestämt sig för ska man förs fråga sig är det värt det? I dag har jag ätit ägg och paprika bl.a och druckit vatten och kaffe vilket följer min tänkta meny men sedan avvek jag från vad som är tillåtit och gjorde en vitsås till kokt potatis och lutfisk. Och nu till frågan var det värt det? Ja det var det. Jag bjöd nämligen min 91 årige pappa på middag och han blev jätte glad. Det är det här som är mitt stående problem. Jag bestämmer mig för att följa en diet för att bli av med min bulldegsmage och allt fungerar bra om jag bara får sköta mig själv. Så är ju nu inte livet. Har man en gammal pappa kan man inte bjuda honom på GI kost och man orkar inte med att försvara vad man håller på med för en man som är uppvuxen på "pärer och sovel" Därför bestämde jag mig för att inte följa GI till 100% utan vara "normal" de dagar det inte passar. På så vis hoppas jag att jag inte ska känna att jag misslyckats utan tänka [KURSIV]det var värt det [/KURSIV]och ta nya tag. Annars har jag fyllt på mina förråd med "nyttig" mat och gjort en stor ugnsomelett på ägg, keso och brysselkål, så nu kan jag gå till kylen och ta en bit när jag blir sugen.

Kommentarer

  • 2 januari 2014 20:13
    Kickila
    Jag känner igen mig i det du skriver i mycket. Nu har jag diabetes, en liten tablett och kosten men jag kan ju bli helgalen i sockersött för att sen bli hur trött som helst och skakig och inte må bra alls...är det värt det?? Nej och ändå gör man det....igen....det är som att morötter och annat ser man inte utan till varje pris ska man hitta det söta... Ett tips jag har börjat köpa oliver i en vacuumpåse...dessa finns smaksatta med citron eller vitlök eller chili och några sorter till ...det har funkat för mig då jag blir sugen...ett par stycken så är jag nöjd......likaså det rökta viltchipsen.....eller bara ha frysta bär med vispad grädde ... Jag har dilemmat att jag följer en diet och det minsta jag avviker så tycker jag att jag är körd och kan lika gärna fortsätta att avvika istället för att hitta min kost igen och fortsätta...det är beteenden vi måste ändra på....men det är skönt att veta att vi är många med samma tankar.... Pepp pepp..

Logga in för att skriva en kommentar.