Om kesellaplättar i solen
150 g kesella mini
2 msk vetemjöl (kan nog dra ner på mängden)
1 ekologiskt ägg
1/2 vaniljstång
1/2 tsk bakpulver
5 g honung
Bara att röra ihop alla ingredienser till en slät smet, ha i lite fett i stekpannan och klicka i ungefär två matskedar per plätt. Stek på ena sidan tills det börjar bubbla sig, vänd och stek några minuter på andra sidan.
Testade att ha i bakpulver denna gång och det blev fluffigt och fint, som american panncakes, nästa gång provas det med mindre mjöl och inget bakpulver.
Det blir ungefär fem plättar och inklusive stekfett och 100 gram bär (hallon och jordgubbar) så landar kalaset på 341 kcal. Men som sagt, går att dra ner på både vetemjöl och smör (pensla istället för att klicka i) och honungen kan jag nog också tycka kan uteslutas... Jag har vant mig av vid att vilja ha allting sött så den syrliga kesellasmaken var perfekt i sig.
Längtar lite till nästa söndag. då blir det påat igen. om inte tidigare... (:
Kommentarer
-
Gott det lät! Får man absolut testa någon gång! :)
-
Håller med! Lät sjukt smarrigt! Jag har själv bara testat kesoplättar (som jag för övrigt äääälskar!) Men 341 kcal tycker inte jag lät som en big deal, inte när det kommer till en middag iallafall =) Jag ska nog testa detta recept i veckan!
-
Tack för det receptet. Det har jag skrivit av nu. Matlagning blir ofta fel för mig, så det här ska jag testa. Vivan
-
Update! Detta ska jag äta imorgon till middag =)
-
spännande! hoppas du gillar det (: du kan ju modifiera receptet efter hur du gillar din kesoplättar också. borde funka att bara byta ut keson mot kesella. säg till om du hittar någon strålande sätt att nå kesellaplättsperfektion (:
Logga in för att skriva en kommentar.