icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
6 augusti 2009 21:24
1

Grillkol från ÖoB suger!

Efter en ny dag med ogräsrensande och spridning av nytt singel på grusgångarna så var det då dags att grilla. Jag fyllde på med kol sprutade på tändvätska och tände eld. Efter bara en liten stund så slocknade allt och jag gjorde om det. Samma sak igen. Den där grillkolen jag köpte på ÖoB fullkomligt SUGER! Eftersom jag till slut fick slut på tändvätska så var det bara att ta fram reservplanen. Skivade upp tomater, aubergine, paprika, lök och lite potatis (till min fru) och slängde upp det på en plåt med kryddor och lite olja och sen in i ugnen för att rostas i 150 grader i 45 minuter. Flintasteken brynte jag i stekpannan. Fick pressa lite för att få ner den men det gick bra. Sedan åkte den in i lilla ugnen på 225 grader under samma tid. Sen var det bara att skiva upp köttet i tunna skivor och avnjuta med lite dressing/sås från igår gjord på grekisk youghurt, salt, peppar och paprikapulver. Även detta blev kalasgott trots den kassa kolen. Så till frukost i morgon blir det att steka upp lite köttrester istället för bacon till äggen. Men trots, stadig bacon/ägg-frukost och nästan frossande i kött och rostade grönsaker så kommer jag bara upp i 1600 Kcal, varav 6 E% från kolhydrater. Mitt energibehov för att ligga på plus minus 0 enligt denna sida är på drygt 3000 Kcal. Lägg sedan till att trädgårdsarbetet drog drygt 1000 Kcal så har detta varit en MYCKET bra dag. MEN GRILLKOL FRÅN ÖoB SUGER!!!!

Kommentarer

  • 6 augusti 2009 21:55
    har hört att grillkolen från dollar är lika "bra"

Logga in för att skriva en kommentar.