icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
8 augusti 2009 21:34
1

Konstig dag

Dagen har varit konstig, har haft ont i magen precis hela dagen, men har ändå blivit hungrig och ätit som vanligt och blivit mätt. Ja, eller... jag har ätit normalt men bara fått i mig 830 Kcal då lunchen var fisk och grönsaker. Alltså 2200 kalorier tillgodo. Riskerar man något om man äter för lite? Jag menar jag har ju fortfarande 50 kilos övervikt så det finns ju reserver att ta av. Jag bara undrar om man skulle ha ätit upp sig till kanske 1500 kalorier så inte kroppen får åka berg och dalbana så mycket! Å andra sidan mår jag ju bra med undantag för gårdagens svullande, men det ska väl snart ha passerat i systemet. Fortsätter nog med fisktema i morgon, passar på då min fru inte är så förtjust i vit fisk. Ska nog göra en såndär 80-tals förrätt med avokadohalvor, romröra och räkor så blir det lite mera kalorier och lite mer fett. Det var nog en femårsperiod på slutet av 80-talet och början på 90-talet som man fick den förrätten på alla krogar och på alla fester man var på. Men det är konstigt nog fortfarande gott. Det känns som om det kan bli en trevlig belöning efter att ha kört en massa singel.

Kommentarer

  • 9 augusti 2009 08:07
    Det man riskerar med att äta för lite är att förbränningen avtar. Där är jag riktigt på riskzonen. Igår tränade jag bort mer än jag åt, inge bra. Lycka till och ät inte för lite varje dag!

Logga in för att skriva en kommentar.