icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
17 september 2009 20:15
2

pastapropp

Igår gjorde jag mitt första medvetna avsteg från LCHF. Min blivande chef och hans chef bjöd på lunch och det enda som fanns var pastasallad med kyckling. Efter ett snabbt övervägande så tog jag en liten portion. Men jag ångrar mig starkt, pastan klibbade ihop sig i magen och rör sig framåt långsaaaamt genom systemet. På köpet hoppade vågen upp 7 hg. Hoppas det rättar till sig när pastaproppen rest färdigt...om en vecka eller så. Är lite stressad av allt som ska fixas i och med nya jobbet, hyra en villa fixa nytt hunddagis, ta in offerter för att få i orfning huset så det kan säljas och och och..... Men maten funkar hela tiden bra trots allt. Förutom pastaproppen då förstås!

Kommentarer

  • 18 september 2009 07:14
    Grattis till nytt jobb! Det kanske var värt det ändå, med pastaklumpen? "Nej, det finns inget på hela stället som jag kan äta" är en replik som jag skulle vilja spara tills jag känt nya chefen en tid ...
  • 18 september 2009 07:55
    Grattis till jobbet vad roligt. Jag är öppen med min livsstils kost så jag hade sagt till chefen att ni/du får ursäkta att jag pillar lite men min kost innehåller inte sädeslag,potatis och ris mm. En öppen dialog med chefen redan från början tror jag är helt oki. Men det är ju vad jag tycker*L* Åter igen grattis. Ha en härlig helg nu

Logga in för att skriva en kommentar.