Ägg, bacon och salami!
Kommentarer
-
Bra pizzadeg; 50 gr jäst, 1 liter vatten, 1 msk salt. Värm inte. Om ni vill ha smidigare deg kan ni tillsätta 0,5 dl olja. Grunda själva degen med 0,5 dl linfrön, 1 dl vetegroddar, 1 dl kruskakli och fyll sedan på med dinkel eller lantvete tills det blir en bra deg, något litet kladdig. Arbeta läängee. Har ni hushållsassistent så låt den gå tills grannarna tror att i glömt bort den. Låt jäsa ca 1,5 timme. Under tiden kokar ni tomatsåsen, finns en uppsjö av recept på nätet, går bra att frysa. Kavla ut degen till så mycket pizza ni vill, baka ut baguetter av resten. Lägg på tomatsås, hyvla på en ost i valfri fetthalt, jag tycker västerbotten och cheddar är en höjdare.Lägg sedan på det pålägg ni vill ha. Att fräsa bacon med kantareller och hälla av fettet är riktigt gott på pizza. Sätt ugnen på 250 gr, har ni varmluft så kör den. Grädda ca 15 min, pizzan måste ha lite färg i botten. Pizzorna går utmärkt att frysa. Tänk på att dessa är mycket mer mättsamma än de från pizzerian, så ni behöver inte ens halva mängden. Ät en ordentlig hög vitkålssallad till och toppa gärna pizzan med rucola och skivade tomater då den är färdiggräddad. Baguetterna kan ni grädda 225 gr i ca 20 minuter. Frys dem och ha som lunch någon gång, fyllda med tex avocado, keso och böngroddar. Lycka till!
-
Jag tackar varmast för ditt inlägg! Jag och sambon ska prova ditt recept under veckan =) Jag återkommer med feedback!
Logga in för att skriva en kommentar.