icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Efter att ha provat på dieter såsom cambridgekuren och danska rikshospitalets diet så har jag nu börjat tänka GI. Under danska rikshospitalets diet gick jag ner 10-12 kilo tror jag. Cambridgekuren har jag provat ett par gånger med lyckat resultat. Enda nackdelen är ju att man fort lägger på sig de tappade kilona. Första svängen med cambridge var för ett par år sedan... Då gick jag ner mer än 20 kilo. Andra svängen för några månader sedan så gick jag ner 15 kilo. Men jag har under flera år legat mellan 120-150 kilo. Ett tag så kör man någon dunderdiet som får en att gå ned 0,5-1 kilo om dagen... När man sedan slutar med dieten så lägger man på sig alla kilo minst lika fort. Nä det handlar om att vara konsekvent... regelbundet lyfta på arslet och motionera samtidigt som man ger fan i att småäta. Anledningen till att jag skriver här i bloggen är för att peppa mig själv, kunna gå tillbaka och se vad jag gjorde fel (om så nu är f allet) och för att få en statistik över min motion och mitt kaloriintag. //Fredde
28 december 2010 10:58
2

Ägg, bacon och salami!

[FET][/FET]Man kunde ju ge sig fan på att första blogginlägget skulle handla om pizza. Julen är över och livet ska gå tillbaka till det normala. Jag och min sambo började äta GI några veckor innan jul. Juldagarna innebar i vanlig ordning: revbenspjäll, köttbullar, prinskorv, kärlknöl, älggryta och en massa annat gott vi norrlänningar har på julbordet. Det innebar även godis och chips i mängder. Tanken var att vi skulle börja äta GI igen på annandagen. Igår fick sambon ett samtal från en arbetsplats hon sökt jobb på... Tjänsten hade fått över 200 sökande, min sambo var en av tio som blivit uttagna. Självklart blev vi glada och kände för att fira. Efter att sambon flörtat lite med mig så blev ett HELL NO! istället HELL YEAH! - björkens pizzeria? -jag vill beställa en vesuvio med ägg, bacon och salami på, samt en capricciosa med ananas och vitlöksdressing. -bra så? -15 minuter. Men nu är det ingen lek längre... Ska vi lyckas med vår målvikt så måste vi ta tag i det här nu! Utan att fuska!

Kommentarer

  • 28 december 2010 11:24
    Bra pizzadeg; 50 gr jäst, 1 liter vatten, 1 msk salt. Värm inte. Om ni vill ha smidigare deg kan ni tillsätta 0,5 dl olja. Grunda själva degen med 0,5 dl linfrön, 1 dl vetegroddar, 1 dl kruskakli och fyll sedan på med dinkel eller lantvete tills det blir en bra deg, något litet kladdig. Arbeta läängee. Har ni hushållsassistent så låt den gå tills grannarna tror att i glömt bort den. Låt jäsa ca 1,5 timme. Under tiden kokar ni tomatsåsen, finns en uppsjö av recept på nätet, går bra att frysa. Kavla ut degen till så mycket pizza ni vill, baka ut baguetter av resten. Lägg på tomatsås, hyvla på en ost i valfri fetthalt, jag tycker västerbotten och cheddar är en höjdare.Lägg sedan på det pålägg ni vill ha. Att fräsa bacon med kantareller och hälla av fettet är riktigt gott på pizza. Sätt ugnen på 250 gr, har ni varmluft så kör den. Grädda ca 15 min, pizzan måste ha lite färg i botten. Pizzorna går utmärkt att frysa. Tänk på att dessa är mycket mer mättsamma än de från pizzerian, så ni behöver inte ens halva mängden. Ät en ordentlig hög vitkålssallad till och toppa gärna pizzan med rucola och skivade tomater då den är färdiggräddad. Baguetterna kan ni grädda 225 gr i ca 20 minuter. Frys dem och ha som lunch någon gång, fyllda med tex avocado, keso och böngroddar. Lycka till!
  • 28 december 2010 13:55
    Jag tackar varmast för ditt inlägg! Jag och sambon ska prova ditt recept under veckan =) Jag återkommer med feedback!

Logga in för att skriva en kommentar.