Snart dax.
Hejsan . Nu är de snart dax att börja med Lchf .
Varför snart undrar ni .. Just nu kör jag en slags diet som ska rensa kroppenpå olika "gifter" som kallas C9, är inne på dag 7/9 så efter så blir det lchf för mig.
Ni kanske har några tips på vad man bör ha hemma.
Vad som är gott tll frukost
Eller några goda lunch tips?
Då jag har två små barn så vore det bra med tips så man kan göra snarlikt till dom fast vanlig mat då dom behöver äta och växa :) ..
Tack på förhand // Ida
Kommentarer
-
Här finns en lista på tips http://lesscarbs.se/nyborjare-lchf/handlingslista-lchf/.
Hon som skriver bloggen har egna barn.Du kan även genom att sätta ihop ett kostschema eller följa MD's menyer ta fram en inköpslista. Ofta brukar mina tonåringar äta ungefär samma mat men de tar ibland ris eller potatis som tillbehör då de inte alltid gillar grönsaksalternativen
-
www.kostdoktorn.se har en bra LCHF-kost-broschyr att ladda ned, som är lätt att ta med & inte tar stor plats i handväskan.
LCHF är både gott, färgglatt och hälsosamt. Vill du gå ned snabbt eller mycket i vikt kanske du vill köra lite striktare variant för dig själv, men jag skulle rekommendera en mer medel-inriktad eller t.o.m liberal nivå till barnen, som ju "leker på kolhydrater" (enligt Anna Hallén). Din viktnedgång kanske går lite långsammare, men kan vara värt i längden? Är det en snabb bantning eller en livsstil du är ute efter?
Du hittar säkert en massa egna LCHF-favoriter/bas-råvaror, men jag har ett tips på en bra basvara som alltid är bra att ha hemma:
Ägg i mängder! ( Enkelt &lätt-varierat: solstekt,vändstekt, knaperstekt, äggröra, omelett, lös-& hårdkokta, äggsmör, ägg-&tonfisksallad, pannkakor, osv...)
Stärkelsefria pannkakor/plättar är lätta att göra.
1 st (1½ st för plättar) ägg vispas hårt i ett glas, tillsätt 1 msk rapsolja +en liten nypa salt. Stek som vanligt i medelvärme i en stekpanna. (Ev kanske det behövs lite olja i stekpannan också, beroende på vilken sorts stekpanna man har. ) Servera med keso eller vispad grädde, samt bär, banan /sylt (till barnen).
Till min familj på 7 personer går det åt ungefär ett 20-pack ägg, 1-2 dl rapsolja, 1-2 tsk salt när jag gör plättar/pannkakor. Räknar ca 2 - 4 st ägg/person/portion.
Det som blir över sparas till nästa måltid, eller fryses ned i olika slags matlådor som är lätta att ta med. Fyllda lunch-crepes eller en pannkaks-pizza, tex, är inte dumt alls!
Pepp & Lycka till!
Logga in för att skriva en kommentar.