Jösses vilken inköpslista!
I dag är fjärde dagen på min 66 dagars utmaning mot nya hälsosama vanor. Det är också näst sista dagen på min detox och jag har gått igenom alla smoothisar i boken 66 day challenge av Ulrika Davidsson. Jag har skaffat mig en del riktigt goda favoriter men det finns också de jag inte får ner.
Nästa vecka börjar jag min 5:2 diet med lågkolhydratkost. I dag har jag gått igenom recepten för nästa veckas kostschema och skrivit en inköpslista, och vilken lång inköpslista det blev när jag skrev ner alla ingridienser i recepten. Jag fick ändra och pyssla lite i menyn för att det ska bli mer görbart. Enligt författaren är det viktigt att variera kaloriintaget under veckan för att få en så hög förbränning som möjligt. Kaloriintaget för dagen varierar mellan 500 kcal och 2000 kcal under veckan. Ska man byta ut ett recept är det tydligen viktigt att den nya rätten har samma kalorimängd som det ursprungliga.
Jag fick ihop det till slut och längden på inköpslistan blev betydligt kortare och passar min budget bättre. Menyn består av av allt från grönkålsoppa och kycklinggryta till zuccinispaghetti med krämig räksås. Det ska bli roligt och spännande att prova nya maträtter och det är ju grädde i också. Från mitt tidigare viktväktarliv är jag mer bekant med milda mat 4%. Det ska bli ändring på det nu.
Gillar
Kommentarer
-
Härligt att höra din entusiasm i det du skriver! Lycka till med "nya" veckan
-
lycka till❣️ ska bli spännande att följa
-
Tack MAS63 och Digitali. Matdagboken är verkligen en inspirerande plats att vara på.
-
Gott och roligt är en bra kombination, och det låter som att du har roligt. Brukar du laga ny och spännande mat, eller är det ett nyfunnet intresse?
-
Hej LadyG! Jag har alltid tyckt det varit roligt med matlagning men barnen har inte alltid gillat det. Min yngste son som nu är 15 har tex alltid varit petig med maten. Inget får vara blandat, soppor, grytor och gratänger går bort. Helst äter han bara kycklingfile och ris. Nu lagar jag mest mat till mig själv och kan välja vad jag vill utan att någon klagar. Min 19 åriga dotter är intresserad av vegansk och vegetarisk kost och vi har lagat en del recept från portionen under tian samt har vi deltagit i en dagskurs i det veganska köket på medborgarskolan. Men det är speciella smaker att vänja sig vid och vi är inte redo för det ännu. Barnen som är fyra till antalet är ganska stora nu, de bor växelvist hos mig och min exman. De kommer och går som de vill i stort sett. Passar inte maten här äter de hos pappa eller fixar något eget. Jag kan bestämma maten till mig själv numera och det är skönt och lite nytt.
-
Men vad skönt att höra Jelil, det är dig väl unt att få bestämma och styra själv tycker jag. Är barnen så stora, och det du sätter fram inte duger, så vet de var köket och stekpannan är
Logga in för att skriva en kommentar.